©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Antwerpenaar (19) slaat minderjarige in elkaar in Knokke, Schotenaar (19) filmt alles: jaar cel en werkstraf gevorderd

Een 19-jarige Antwerpenaar heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor zinloos geweld in Knokke-Heist. Het openbaar ministerie vorderde een jaar effectieve celstraf, maar kon zich ook vinden in een werkstraf. Zijn kameraad die de feiten filmde, riskeert 60 uur werkstraf voor schuldig verzuim.

Bron: Belga

Een zestienjarige jongen werd op 11 augustus 2021 zonder duidelijke reden aangevallen door L.D. (19). Het slachtoffer werd tegen de grond gesleurd, waarna hij tien slagen tegen het hoofd en een kniestoot te verwerken kreeg. Het tafereel werd gefilmd door Y.B. (19) uit Schoten.

Volgens het openbaar ministerie wilden de twee de beelden op het internet plaatsen. Procureur Lode Vandaele omschreef de feiten dan ook als laakbaar en triest. “Als men naar de kust komt om miserie te maken, dat men dan blijft waar men woont”, sneerde hij naar de beklaagden.

D. hangt een jaar cel boven het hoofd voor opzettelijke slagen en verwondingen, al kon de procureur ook akkoord gaan met een fikse werkstraf. Zijn filmende kameraad moest zich enkel verantwoorden voor schuldig verzuim. De rechter vroeg wel om zich ook te verdedigen voor mededaderschap aan het geweld. In een gelijkaardig dossier werd immers al eens geoordeeld dat een beklaagde door het filmen de eigenlijke dader stimuleerde om de feiten te plegen.

L.D. ontkende niet dat hij over de schreef was gegaan. Naar eigen zeggen ging hij door het lint omdat hij een van zijn vrienden om hulp had horen roepen. Beide beklaagden vroegen om hen een werkstraf op te leggen.

De rechter doet uitspraak op 6 oktober.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio