© Bart Van den Langenbergh

Veelpleger veroorzaakt weer opschudding: man zwaait met ijzeren staaf

Mol -

De rechtbank in Turnhout heeft veelpleger Ken C. (37) uit Mol opnieuw veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden voor drugsbezit en het bedreigen van de politie en zijn eigen vader.

Ondanks een waslijst aan eerdere veroordelingen ging Ken C. op 19 juli van dit jaar in het centrum van Mol weer over de schreef. Dat gebeurde al binnen de twee maanden na zijn laatste veroordeling.

De politie ontving die dag de melding dat de man op een kruispunt in Mol tussen de auto’s liep en voorbijgangers lastig viel. Dat was eerder die dag ook al het geval bij klanten van een winkel in Mol. De inspecteurs ontdekten dat C. 10,3 gram speed in een pakje sigaretten in zijn onderbroek had verstopt.

Na zijn verhoor werd hij weer vrijgelaten, maar diezelfde avond ging de man met een ijzeren staaf bij zijn 67-jarige vader langs. Hij dreigde ermee om de man het hoofd in te slaan. Tijdens de overbrenging naar het politiekantoor keerde zijn agressie zich naar de inspecteurs en dreigde hij hen ook kapot te maken.

De correctionele rechtbank heeft C. veroordeeld tot een effectieve celstraf van negen maanden en een boete van 800 euro. “Hij heeft onvoldoende lessen getrokken uit eerdere veroordelingen”, stelde de rechter. (bvdl)   

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio