Themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man doodgeschoten in Wolvendaalpark in Brussel

In de Brusselse gemeente Ukkel is maandagavond een man om het leven gebracht met een vuurwapen. Een 34-jarige verdachte werd kort nadien opgepakt. Dat meldt L’Avenir en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het parket meldt ook dat de opgepakte verdachte door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel is geplaatst voor poging moord.

jvhBron: BELGA

“Wij kunnen bevestigen dat op 29 augustus 2022 rond 20.00 uur de politiediensten zich naar het Wolvendaalpark te Ukkel hebben begeven voor verschillende geweerschoten”, klinkt het bij het parket. “Eenmaal ter plaatse troffen de politiediensten een man aan die die op de grond lag en gewond was aan het hoofd. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht waar hij hersendood werd verklaard.”

Het parket werd verwittigd en heeft de eerste onderzoeksopdrachten bevolen. Zo werden het gerechtelijk labo en een wetsdokter aangesteld, die nog dezelfde avond ter plaatse gingen voor een onderzoek. Ook de onderzoeksrechter en het parket stapten ter plaatse af.

Nog dezelfde avond kon een verdachte ingerekend worden, een man van 34 jaar. “Die werd door de onderzoeksrechter gehoord en onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging moord”, gaat het parket verder.

Volgens L’Avenir gaat het om de tweelingbroer van het slachtoffer en zouden de twee broers een zelfmoordpact hebben gesloten. Ze zouden afgesproken hebben in het Wolvendaalpark, waar de ene broer dan de andere zou hebben neergeschoten. De tweede broer zou er vervolgens voor teruggedeinsd zijn om zichzelf van het leven te beroven. Het Brusselse parket geeft voorlopig geen commentaar over die berichtgeving.

“Het gerechtelijk onderzoek is lopende om de juiste omstandigheden van het voorval te achterhalen”, aldus nog het parket. “In het belang van het onderzoek zal het parket hier niet verder over communiceren.”

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER