©  @LCFC

Faes maakt toptransfer naar Premier League, ook Lierse pikt zijn graantje mee

Leicester City heeft donderdag de komst van Rode Duivel Wout Faes bekendgemaakt. De 24-jarige verdediger maakt de overstap van het Franse Stade Reims. Hij ondertekende in het King Power Stadium een contract voor vijf seizoenen. Met zijn overgang zou zo’n twintig miljoen euro gemoeid zijn.

Bron: BELGA

De centrale verdediger kwam bij Reims de voorbije twee seizoenen tot 77 officiële duels (5 goals). Het jeugdproduct van Anderlecht was eerder in zijn carrière actief bij de Nederlandse clubs Heerenveen en Excelsior en bij Oostende. Bij de Kustboys beleefde hij zijn grote doorbraak.

Onze landgenoot moet bij Leicester de opvolger worden van Wesley Fofana. De Fransman maakte woensdag voor een bedrag van om en bij de 75 miljoen euro de overstap naar Chelsea.

Faes wordt bij Leicester de vierde Belg, na Youri Tielemans, Timothy Castagne en Dennis Praet. Mogelijk blijft dat aantal niet zolang op vier staan. Er wordt nog aan de mouw van zowel Tielemans als Praet getrokken.

Leicester is slecht gestart aan het nieuwe seizoen en bengelt met 1 op 12 momenteel onderaan de Premier League.

Lierse pikt zijn graantje mee

Ook Lierse K passeert langs de kassa bij transfer Wout Faes. Faes speelde tussen zijn 12 en 14 bij Lierse K. Daardoor heeft de ploeg uit Lier recht op 5% van zijn transfersom. Bij een transfer van 20 miljoen, zoals er momenteel beweerd wordt, komt dit neer op 150.000 EUR. Niet slecht.

LIVE. Volg alle transferactiviteit hier op de voet!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio