Directrice Veronik De Boeck van VBS De Wingerd spreekt de leerlingen op de speelkoer toe.  © jw

Leerlingen verlaten meteen terug de school

Reet -

In het Reetse dorpscentrum liggen de Vrije Basisschool De Wingerd en de Gemeentelijke Basisschool Eikenlaar op een boogscheut van mekaar. Het was donderdagochtend dan ook enorm druk aan de parkeerplaats aan de Processieweg die pal tussen beide scholen ligt.

 

Emma (6), Mila (4) en Kato (10) zijn met hun ouders Annelien en Jan onderweg naar de Eikenlaarschool. © jw

De speelkoer van de Vrije Basisschool De Wingerd liep donderdagochtend vol. De ouders van de kleuters en leerlingen mochten uitzonderlijk nog mee de speelkoer op. Eens de schoolbel ging werden ze in de turnzaal op een koffie getrakteerd terwijl directrice Veronik De Boeck de leerlingen toesprak.

“De voormiddag zal nog speels worden opgevat”, kondigde ze aan. “We trekken er zelfs op uit. Elke klas gaat in de buurt op stap waarbij onderweg spelletjes worden gespeeld en opdrachten moeten worden uitgevoerd.”

Maar vanaf de namiddag werd het ernstig en kreeg iedereen zijn of haar plaats in hun nieuwe klas aangewezen. De kleuters bleven ’s voormiddags wel op school omdat voor velen de stap van thuis naar school toch vaak emotioneler verloopt.  (jw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio