© Sven Van Haezendonck

Malinwa Harmonie zet schooljaar muzikaal in voor leerlingen Lyceum

Mechelen -

Feeststemming in Mechelse basisschool Lyceum donderdagmorgen bij de start van het nieuwe schooljaar. Daar hadden ze de Malinwa Harmonie te gast om leerlingen en ouders te verwelkomen met een noot muziek.

Sven Van Haezendonck

Voor de bijna vierhonderd leerlingen in de basisschool in de Kleine Nieuwedijkstraat draait alles dit schooljaar rond muziek. “En daar had onze creatieve duizendpoot juf Evi iets leuk op gevonden. Ze stelde voor om de harmonie van onze buren van KV Mechelen uit te nodigen”, zegt directeur Wendy Heremans.

Een vriendelijk e-mailtje volgde en donderdagmorgen was de harmonie, al bijna honderd jaar de jukebox van geelrood, present. Met veel plezier ruilden negen leden van de harmonie de grasmat van Malinwa in voor de speelplaats van het Lyceum. Met hun vrolijke deuntjes bliezen ze het schooljaar feestelijk op gang.

“We hebben allemaal zovele keren onze eerste schooldag meegemaakt en voor sommige kindjes is het misschien moeilijk. Muziek zorgt toch altijd voor meer sfeer”, vertelt dirigent Gert Pauwels.

In basisschool Lyceum is het schooljaar letterlijk op gang geblazen. ©  Sven Van Haezendonck

Hun passage viel bij de leerlingen duidelijk in de smaak. Verschillende kinderen vroegen zelfs of de muzikanten vrijdag terugkeren. Jammer genoeg blijft het bij een keertje, maar in het stadion van KV Mechelen kan je bij elke thuiswedstrijd van hun muziek genieten. “We proberen ook buiten het stadion op te treden, zoals bij carnavalstoeten”, zegt Gert.

De leden van Malinwa Harmonie organiseren op zondag 30 oktober een mosselsouper in zaal De Krekel in Bonheiden. Liefhebbers zijn dan welkom vanaf 11.30 tot 21u. Meer informatie vind je op hun website. (svh)

www.malinwaharmonie.be

Negen muzikanten gaven het beste van zichzelf op de speelplaats. ©  Sven Van Haezendonck

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio