Antwerps Open Vld-schepen Erica Caluwaerts. © Nattida-Jayne Kanyachalao

Open Vld-schepen Erica Caluwaerts over weigeren stadsgedicht: “Dit weigeren is een vergissing”

Antwerpen -

De Antwerpse coalitiepartners Open Vld en Vooruit zitten verveeld met de beslissing van schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) om een stadsgedicht van Ruth Lasters te weigeren. “Deze beslissing is een vergissing”, zegt Open Vld-schepen Erica Caluwaerts.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Antwerps stadsdichter Ruth Lasters stapt op na conflict met stadsbestuur: “Ik zou mijn integriteit verliezen”

LEES OOK. Oppositiepartijen scherp over opstappen stadsdichter Ruth Lasters: “Dit is een blamage voor cultuurschepen Ait Daoud”

De coalitiepartners zijn voorzichtig in hun reactie. Het is wel duidelijk dat ze niet blij zijn met de weigering van dit stadsgedicht over onderwijs.

“De gedachten zijn vrij, dus de gedichten moeten dat zeker zijn”, zegt Caluwaerts. Daarmee parafraseert ze de reactie die Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) gaf op de kritiek van Vooruit-schepen Tom Meeuws op de war on drugs. De Wever zei: ““de gedachten zijn vrij, het beleid zetten we verder”.

“Als liberaal kan ik niet anders zeggen dan dat de beslissing om het stadsgedicht te weigeren een vergissing is”, zegt Caluwaerts. “Ik zal dit vrijdag dan ook aan de tafel van het schepencollege kenbaar maken.”

Antwerps Vooruit-voorzitter en gemeenteraadslid Tatjana Scheck is voorzichtig.

“Artistieke vrijheid is voor mij heilig”, zegt Scheck. “Ik zal de schepen hierover dan ook bevragen in de raadscommissie. Ik wil weten op basis van wat deze beslissing is genomen en wat haar visie op de pool van stadsdichters. Het kan toch niet zijn dat stadsdichters alleen maar het lof van de keizer mogen bezingen. Je moet als stadsbestuur ook kritiek kunnen verdragen.”

MEER OVER Nabilla Ait Daoud

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio