©  BELGA

Referee Department noemt “Jij bent de slechtste verdediger die ik ooit zag”-uitspraak van Jonathan Lardot “uit zijn context gerukt”

“Je bent de slechtste centrale verdediger die ik ooit zag.” Dat zei scheidsrechter Jonathan Lardot volgens Union-verdediger Christian Burgess tegen hem tijdens de wedstrijd tegen Antwerp op woensdagavond. Het Referee Department van de Belgische voetbalbond ontkent de uitspraak niet, maar noemt ze wel “uit de context getrokken”.

Wim Conings

    Het voorval werd inmiddels intern besproken binnen het Referee Department. Lardot mag zelf niet reageren en er zal normaal gezien ook geen officiële communicatie meer volgen.

    Ondanks het gewicht van de beschuldigingen van Burgess kiezen de scheidsrechters er dus bewust voor hun kant van het verhaal niet te doen. Ze willen zo voorkomen dat ze in een situatie komen waarbij bij elke uitspraak over de arbitrage een reactie van hun kant verwacht wordt. De vrees bestaat dat spelers en trainers nog beter in staat zou stellen een spelletje in de media te starten om de aandacht strategisch te verleggen.

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER VOETBAL