Ivan Courtin, Paul Van Looveren en Etienne Orens bij een van de vier gebouwen met kmo-units. © Ronny van den Ackerveken

36 nieuwe kmo-units in Veldenbergstraat zijn eind dit jaar klaar

Merksplas -

Tussen de Industrieweg en de Veldenbergstraat in Merksplas zijn werken bezig voor vier nieuwe gebouwen. In totaal komen er 36 kmo-units, waarvan er een deel al verkocht zijn. De winkels van Veja en Sportcity blijven bestaan, de parking wordt later heraangelegd.

Ronny van den Ackerveken

Op de plaats waar nu volop gebouwd wordt, was vroeger een oud magazijn. “De eigenaars van Veja en Sportcity hebben de volledige site in de Veldenbergstraat twee jaar geleden te koop gezet”, zegt Paul Van Looveren van Immo Global. “Met Masabi, dochteronderneming van Orens Beheer en ’t Huisje aan de waterkant, hebben we het aangekocht. De winkels van Veja en Sportcity verdwijnen voor alle duidelijkheid niet, want daar zijn veel geruchten en misverstanden over. De buitenkant van het gebouw wordt wel gerenoveerd, zodat ze past bij de nieuwe gebouwen. Als de bouwwerken klaar zijn, nemen we ook de parking onder handen.”

“Martens Constructies uit Hoogstraten is begin dit jaar met de werken gestart”, legt Etienne Orens uit. “De bedoeling is dat tegen Kerstmis alles klaar is. Elk gebouw heeft een hoogte van zeven meter, zodat de tussenverdiepingen voldoende hoog zijn. We steken er meer in dan de kopers gewend zijn. De sanitaire ruimtes, de branddetectie en het technische gedeelte zijn volledig klaar bij oplevering. Voor de rest is elke kmo-unit casco als de koper erin trekt.”

In het gebouw aan de kant van de Industrieweg kunnen winkels zich vestigen. © rr

Parkeerplaatsen

Dat ondanks de crisisperiode de vraag naar kmo-units groot is, tonen de verkoopcijfers aan. “Momenteel is bijna 40% verkocht”, vertelt Ivan Courtin van Vivendi Vastgoed uit Turnhout. “Drie van de vier gebouwen zijn enkel voor kmo’s. In het zogenaamde D-gebouw, dat bestaat uit tien units aan de kant van de Industrieweg, is er ook ruimte voor winkels. Elke kmo-unit in de zone Veldenberg beschikt over twee parkeerplaatsen. De nutsleidingen voor zonnepanelen en laadpalen zijn aanwezig in elk gebouw. We zorgen ook dat voor de bezoekers de nodige signalisatie komt om duidelijk te maken waar ze moeten zijn.” (ram)

www.vivendivastgoedturnhout.be

www.immo-global.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio