Mil moest op zijn laatste interventie een ton met brandend hout blussen. © ram

Mil Bouwens blust na 46 jaar voor de laatste keer een brand

Beerse -

De brandweer van Beerse heeft woensdagavond een passend afscheid georganiseerd voor Mil Bouwens (66). De adjudant gaat na 46 jaar als pompier met pensioen.

Mil begon als vrijwilliger bij brandweer Beerse in oktober 1976. In 2015 werd hij bevorderd tot adjudant. Met de wedstrijdploeg nam Mil negen keer deel aan de Olympiade. Het korps van Beerse verraste Mil Bouwens op zijn laatste dag als brandweerman door hem na een geënsceneerde oproep thuis op te pikken met een interventievoertuig. Aan de kazerne stond een ton met hout in brand en die mocht Mil blussen. Zijn familie was ook aanwezig op het afscheid, een van de kleinkinderen overhandigde hem een papieren kroon.

Een kroon voor opa Mil. © ram

“Ik had ergens wel verwacht dat het korps iets voor mijn pensioen zou organiseren, maar toch ben ik er emotioneel van”, zegt Mil Bouwens. “In vergelijking met 46 jaar geleden is er veel veranderd, de brandweerkledij en de opleidingen zijn daar enkele voorbeelden van. Voor mij zit het er nu op omdat ik 66 jaar ben. Het zit bij ons in de familie, want mijn vader was bij de brandweer en mijn twee zonen zijn ook brandweerman. In Beerse mag je als gepensioneerd brandweerman de oefeningen bijwonen. Ik ga zeker eens komen kijken.” (ram)

 © ram

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio