Daar is de vierde Belg bij AC Milan: Aster Vranckx tekent bij Italiaanse kampioen

Er spelen straks vier Belgen bij AC Milan. Aster Vranckx (19) verlaat Wolfsburg voor de kampioen van Italië. De middenvelder landde woensdagavond al in Italië en legde donderdagmiddag zijn medische testen af en werd ’s avonds officieel aangekondigd door de Rossoneri.

vvg, jswk, wic

AC Milan huurt de gewezen speler van KV Mechelen voor één seizoen van Wolfsburg en betaalt daar 1 miljoen euro voor. In de deal zit ook een aankoopoptie van 12 miljoen opgenomen. Als die gelicht wordt, tekent Vranckx voor vier seizoenen.

De jonge Belgische middenvelder maakte vorig seizoen nog indruk op het middenveld van Wolfsburg, maar kreeg dit seizoen maar amper kansen van nieuwe coach Niko Kovac. De polyvalente middenvelder brak in 2019 door bij KV Mechelen, dat hem vorige zomer voor 8 miljoen aan Wolfsburg verkocht. Bij Milan kan hij als ploegmaat van Charles De Ketelaere, Divock Origi en Alexis Saelemaekers opnieuw uitkomen in de Champions League.

Donderdagvoormiddag stonden de medische testen op het programma:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio