©  AFP

Nederlandse boeren weigeren excuses aan te bieden voor illegale protestacties

Nederlandse boerenorganisaties hebben woensdag tijdens het overleg met de regering over de stikstofcrisis geen excuses aangeboden voor de illegale protestacties afgelopen zomer, zoals het dumpen van asbest op snelwegen. Dat zei de voorman van boerenactieclub Agractie Bart Kemp na afloop aan persbureau ANP.

mtmBron: BELGA

Johan Remkes, die bemiddelt tussen de boeren en de regering om tot een oplossing voor de stikstofcrisis te komen, zei dat alle deelnemers aan het overleg het erover eens waren dat wetsovertreding en intimidatie niet geoorloofd zijn.

“Wij stellen altijd dat acties binnen de grenzen van de democratische rechtsstaat moeten plaatsvinden”, stelt Kemp. Ook Mark van den Oever, voorman van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF), liet weten dat zijn organisatie “nooit aansprakelijk” is voor “individuele acties”. FDF heeft zich altijd aan “alle regels gehouden, alle demonstraties zijn gemeld en er zijn altijd gedragscodes rondgedeeld. Veel meer kun je ook niet doen natuurlijk als bestuur.”

Vastgoed

Jobs in de regio