Directrice Karin Heremans met Geert Stroobants die de leerkrachten workshops over het belang van een sterke teamwerking heeft gegeven.© Nattida-Jayne Kanyachalao

Dagboek van directrice Antwerps Atheneum, deel 4: “We trokken aan alarmbel: onze energiefactuur is sinds 2019 verdubbeld”

In de aanloop naar het nieuwe schooljaar lopen we een week lang in het spoor van Karin Heremans, directrice van het GO! Koninklijk Atheneum van Antwerpen en noteren in een dagboek haar zorgen, stress en struggles om het schooljaar goed te starten. “Onze leerkrachten hebben vandaag (dinsdag, red.) workshops gevolgd om de neuzen in dezelfde richting te krijgen. Zeer belangrijk. We leggen dit jaar de focus op de relatie tussen leerkracht en leerling. Covid-19 heeft die onder druk gezet. Maar er is ook nog zoiets als onze energiefactuur. Omdat die sinds 2019 is verdubbeld, hebben we aan de alarmbel getrokken. Ons schoolgebouw is een energievretend geklasseerd monument. Er moet dringend geïnvesteerd worden in nieuwe ramen en daken, en graag met zonnepanelen op die daken.”

Karin Vanheusden

MEER OVER