De gemeenteschool gaat nog meer digitaal werken. © RR

Meer digitale middelen voor Boechoutse gemeenteschool

Boechout -

Net voor de start van het nieuwe schooljaar geeft het Boechoutse gemeentebestuur de Jan Frans Willemsschool bijkomende middelen om digitaal te werken. Ook in het openbaar domein blijft de gemeente inzetten op digitalisering.

Filip Spoelders

De leerkrachten van de gemeentelijke kleuter- en lagere school ontvangen met deze investering bijvoorbeeld laptops die ze ook thuis kunnen gebruiken. “Door corona is de digitalisering van het onderwijs in een stroomversnelling gekomen. Afstandsonderwijs is de laatste twee jaar enorm belangrijk geworden. We willen dat de kwaliteit van het onderwijs gegarandeerd blijft. Daarom investeren we in de ICT-infrastructuur van de Jan Frans Willemsschool. Voor de leerlingen betekent dit ICT-toestellen voor de kleuter- en lagere school, een verbetering van de ICT-infrastructuur op school en een beter draadloos netwerk. De leerkrachten krijgen een laptop om te gebruiken op school en thuis om hun lessen voor te bereiden. De gemeente trekt in totaal 55.659,98 euro uit”, geeft burgemeester Koen T’Sijen (Pro Boechout-Vremde) aan.

Hotspots

Ook naast de school wil Boechout verder inzetten op het digitaliseren van de gemeente. “Er zijn al wifihotspots rond de bibliotheek op het Jef Van Hoofplein en op de Dorpsplaats in Vremde. Mensen kunnen makkelijk gebruik maken van de computers in de bib. We investeren in de digitale vaardigheden van onze inwoners. Ook de gemeentelijke website wordt verbeterd”, vult Philip Verstappen (Pro Boechout-Vremde) als schepen voor Digitale dienstverlening aan.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio