©  AFP

Lewis Hamilton en Fernando Alonso roken vredespijp na incident op Spa-Francorchamps: “Ik was gefrustreerd”

Zondag zat het er na de Grote Prijs van België nog bovenarms op tussen F1-veteranen Lewis Hamilton (37) en Fernando Alonso (41), maandag waren de gemoederen al flink bedaard. De Britse Mercedes-rijders bood zijn excuses aan voor de stuurfout die hij maakte, de Spanjaard van Alpine verontschuldigde zich voor zijn harde commentaar over de boordradio.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De bolides van Hamilton en Alonso kwamen in Spa-Francorchamps al in de eerste ronde met elkaar in aanraking. Voor Hamilton betekende dat de opgave, Alonso kon wel voort en finishte als vijfde. “Wat een idioot. De deur dichtdoen langs de buitenzijde”, fulmineerde Alonso na het incident. “Ik begrijp het niet. Die gast kan alleen rijden als hij op de pole start.”

Hamilton gaf zijn fout snel toe, maar kon de uitlatingen van Alonso maar matig appreciëren. “Ik weet ook wel dat hij dat in het heetst van de strijd gezegd heeft, maar het is goed dat ik nu weet hoe hij over me denkt. Normaal zou ik na de race persoonlijk met hem gaan praten zijn, maar dat ga ik nu maar zo laten.”

 ©  ISOPIX

Enkele uren later excuseerde Hamilton zich wel via zijn sociale media. “Het was mijn fout. Hij zat in mijn dode hoek en ik liet hem niet genoeg ruimte. Ik wil me ook bij de supporters en het team excuseren. Na dertig jaar in de racerij doet zo’n fout nog altijd evenveel pijn als de eerste keer. Mijn team heeft zo hard gewerkt en verdiende beter.”

“Ik was boos”, bedaarde Alonso op zijn beurt de gemoederen. “Het is jammer dat alles wat je over de radio zegt dan uitgezonden wordt. Normaal is dat alleen voor de oren van mijn team bestemd. Ik was gefrustreerd en dan zeg je al eens domme dingen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1