Raadkamer bevestigt aanhouding van gewapende Nederlanders

De Nederlanders die vorige week met wapens in hun voertuigen werden tegengehouden in Borgerhout en Berchem blijven in de cel. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen maandag beslist.

blgBron: BELGA

Een eerste groepje van vier Nederlanders werd dinsdagochtend gecontroleerd op de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout. In hun voertuig werd een vuurwapen met munitie aangetroffen, alsook producten waarmee mogelijk een brandbom kan worden gemaakt.

Het ging om twee meerderjarigen van 18 en 20 jaar oud en twee minderjarigen van 17 jaar oud uit Amsterdam. De meerderjarige verdachten werden aangehouden op verdenking van inbreuk op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. De raadkamer heeft hun aanhouding bevestigd. De minderjarigen werden door de jeugdrechter in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. Hun verblijf daar werd ook verlengd.

Een tweede groepje van vijf Nederlanders liep woensdagnacht tegen de lamp tijdens een politiecontrole aan de Lode Vissenaekenstraat in Berchem. Dat is vlak bij de Deken De Winterstraat, waar onlangs nog drie aanslagen plaatsvonden die vermoedelijk binnen het drugsmilieu kaderen. In hun voertuig werd eveneens een wapen teruggevonden.

De drie mannen van 18, 20 en 20 jaar en de twee vrouwen van 18 en 19 jaar werden aangehouden voor inbreuk op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. Ook hun aanhouding werd maandag bevestigd door de raadkamer. Wat de twee groepen met de wapens van plan waren, wordt nog onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV