© ATV

Niel zet actie tegen lege brooddozen op school voort en breidt deze uit naar kinderopvang

Niel -

De actie tegen lege brooddozen op school die het lokaal bestuur van Niel vorig jaar als proefproject op poten zetten, wordt voortgezet. Ze wordt bovendien uitgebreid naar de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang.

Ook in Niel komen kinderen helaas met een lege of slechtgevulde brooddoos naar school. Om deze problematiek aan te pakken, organiseerde het lokaal bestuur in mei en juni 2022 een proefproject in enkele basisscholen. Gedurende vijf weken werden iedere maandag boterhammen met beleg aangeboden voor kinderen die er nood aan hadden.

“De scholen die aan het proefproject deelnamen, reageerden na afloop enthousiast”, zegt schepen van Onderwijs Eddy Soetewey (N-VA). “Reden genoeg om de actie voort te zetten en dat meteen voor het hele schooljaar 2022–2023. Omdat ze in de buitenschoolse kinderopvang met dezelfde problematiek worden geconfronteerd, gaan we het initiatief ook daar uitrollen.”

Het lokaal bestuur zorgt opnieuw voor boterhammen die de scholen dan volgens de vraag van de dag kunnen verdelen. In de buitenschoolse kinderopvang wordt elke woensdagmiddag gezorgd voor een voedzaam lunchpakket.

“Het is heel belangrijk dat kinderen ’s middags voldoende en gezond eten, om krachten op te doen voor de lessen in de namiddag”, zegt schepen van Gelijke Kansenbeleid en Armoedebestrijding Anne Troch (Open Vld). “We kiezen bewust voor voedzame etenswaren, zoals grof brood in plaats van sandwiches en beleg zoals kippenwit, boterhamworst of smeerkaas. Af en toe is er ook ruimte voor een boterham met choco of confituur.”

(bar)

 

Aangeboden door onze partners