Oumar Traoré op een archiefbeeld. “Dat ik nog scoorde is leuk voor mezelf, maar we kopen er niets mee”, zegt Traoré. © Tom GOYVAERTS

Rupel Boom van Oumar Traoré nu ook uit de beker geknikkerd: “Deze keer wel met veel inzet gespeeld”

Het bekeravontuur is voorbij voor Rupel Boom. De Steenbakkers gingen met 3-1 onderuit bij Francs Borains en zien zo een affiche tegen een eersteklasser aan hun neus voorbijgaan.

pni

Opnieuw enkele wijzigingen in de Boomse basiself na het debacle op Olympic Charleroi. Doelman Senne Vits mag de bekermatchen spelen en Lukebakio, Van Den Broek en Traoré verwezen Bliek, Thuys en Mmae naar de bank. In tegenstelling tot woensdag kon Rupel Boom nu wél zijn voet naast de tegenstrever zetten en speelde het zeker geen onaardige partij. Francs Borains kwam op het halfuur wel op voorsprong via Chaabi. Rupel Boom kwam nog aardig opzetten voor rust en had een strafschop kunnen krijgen voor fouten op Lukebakio en Traoré maar de scheidsrechter ging er niet op in.

“Het was twee keer strafschop, maar we zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen en dan heb je blijkbaar ook de arbitrage tegen”, aldus Oumar Traoré. “We speelden naar mijn gevoel een prima eerste helft. Het verschil met woensdag op Charleroi was groot. Iedereen besefte dat het beter moest. De inzet en mentaliteit waren deze keer voorbeeldig.”

De tweede helft was amusant met kansen aan beide kanten, maar het was opnieuw de thuisploeg die via Chaabi scoorde. Aan die treffer hing dan weer een buitenspelgeur.

“Dat bedoel ik dus”, gaat Traoré verder. “Ook daar worden we niet geholpen door de scheidsrechter. Ik kon het zelf niet goed zien, maar volgens mijn ploegmakkers was het duidelijk buitenspel. Meteen daarna werd het 3-0 en was het over. Dat ik daarna nog scoorde, is leuk voor mezelf, maar daar kopen we niks mee. Het is jammer dat we uit de beker liggen want iedereen hoopte op een mooie loting tegen een eersteklasser. De focus moet nu volledig op de competitie, waar we dringend een eerste zege moeten pakken. Hopelijk lukt dat zaterdag tegen Tienen.”

Intussen haalde Rupel Boom alweer twee nieuwe spelers. De Nederlander Jeffrey Neral moet het probleem op de rechtsachter verhelpen en voorin komt Ivan Lendric de rangen versterken. De Kroaat speelde in 2013 één seizoen voor Zulte Waregem en begon daarna aan een zwerftocht door Europa. Rupel Boom is zijn zestiende club in negen jaar.

Doelpunten: 27’ Chaabi 1-0, 69’ Chaabi 2-0, 73’ Itrak 3-0, 85’ Traoré 3-1.

Vastgoed

Jobs in de regio