Redan El Madani scoorde het tweede doelpunt voor Cappellen en zorgde voor de uitschakeling van Heist in de Beker van België. © koen fasseur

Heist mist vroege strafschop en ligt uit beker: “Nochtans was Cappellen niet beter dan wij”

Het bekeravontuur van Heist zit erop. Een match tegen een eersteklasser zit er in deze campagne dus niet in. Een vroege gemiste strafschop en een 2-0-achterstand bij de rust bleken uiteindelijk een te groot obstakel voor Redouan Benhamou en co..

Geert Fierens

“Het is zonde dat we uit het bekertoernooi liggen”, zegt Redouan Benhamou. De middenvelder, die bij de rust Lemti was komen vervangen, pikte zijn eerste speelminuten van het seizoen mee. “Mijn blessure van de voorbije competitie heeft me toch serieus parten gespeeld. Ik heb er lang moeten over doen om weer minuten te kunnen maken. Ik ben blij dat ik nu een volledige helft heb kunnen spelen, maar ik ben wel erg ontgoocheld dat we niet verder bekeren. Want het zal pijn doen als we zien tegen wie Cappellen heeft geloot. Ik vond ze niet beter dan ons. Wij hebben zeker meer kansen gehad, maar het is een gebrek aan doeltreffendheid dat ons zuur opbrak.”

Of de gemiste strafschop van Diedhiou na een dik kwartier een sleutelmoment was?

“Een penalty die er niet in gaat, zorgt altijd voor een mentale weerslag. Cappellen kreeg er vleugels van en knalde twee mooie doelpunten in de bovenhoek. Wij reageerden aangeslagen en stonden 2-0 achter aan de rust. We hebben er in de tweede helft nog alles aan gedaan om minstens gelijk te maken, maar het mocht helaas niet zijn.”

Mathieu Troonbeeck maakte diep in de tweede helft de aansluitingstreffer, maar het volstond niet voor een goed resultaat. “Het is jammer natuurlijk dat we verloren”, aldus Troonbeeckx. “Ik vond dat we zeker genoeg kansen hebben gekregen om toch gelijk te maken, maar het is zo’n beetje het verhaal van het seizoen dat nog maar pas van start is gegaan. We zijn niet efficiënt genoeg aan het doel. Dat was in de competitie zo en ook in de bekermatch vorige week tegen Lille United. Het is toch een domper dat we verloren, want we hoopten vooraf op de kwalificatie. En het is ook veel leuker als je na een overwinning de volgende competitiematch tegen Thes Sport kan aanvatten.”

In blessuretijd zorgde de Heistse doelman Jitse Vandermotten bijna voor stuntwerk. Hij kopte de mogelijke 2-2 na een hoekschop maar heel nipt naast de paal. “Ik trok mee naar voren, want ik dacht dat ik gezien mijn lengte nog iets zou kunnen forceren”, zei Vandermotten. “Nee, ik ben daar geen specialist in en tot mijn eigen verbazing viel de corner goed op mijn hoofd en ging de bal er echt niet ver naast. Het zou wat geweest zijn, dat ik zou scoren in blessuretijd. Maar het gebeurde helaas niet en ons bekeravontuur zit erop.”

Doelpunten: 27’ Van Zantvoort 1-0, 37’ El Madani 2-0, 82’ Troonbeeckx 2-1.

Vastgoed

Jobs in de regio