Bart Potoms tapt vandaag op het Cultuurplein © Joris Herregods

350 vrijwilligers per dag van M-Crew zijn de échte helden van Maanrock

Mechelen -

Maanrock is op vele vlakken anders dan de andere zomerfestivals. Het is gratis en het muzikale aanbod biedt zowel opera, fanfaremuziek als heavy metal en alles daartussen. Maar één van de dingen waar Maanrock zich echt in onderscheidt, is de vele vrijwilligers die er aan de slag zijn. Elke dag ongeveer 350.

Ward Bosmans

De M-Crew, dat is de naam waaronder het legertje vrijwilligers bekendstaat. Het is een hecht team dat bestaat uit een mix van tientallen anciens die al vele jaren meedraaien en een ploeg van geëngageerde mensen die vrijwilligerswerk doen om voor zichzelf of hun vereniging een centje bij te verdienen. De anciens mogen gerust de steunpilaren van Maanrock genoemd worden. Ze kennen het festival door en door. Hun jarenlange ervaring zorgt ervoor dat alles vlot verloopt.

Een ander deel van de M-Crew zijn de vrijwilligers die zich engageren binnen een vereniging of gewoon omdat ze het graag doen.

Het is moeilijk om er één iemand uit te kiezen, maar een van de vrijwilligers met een wel heel speciaal profiel is Bart Potoms (35) uit Mechelen. Hij was twee weken geleden aan de slag als vrijwilliger voor het Rode Kruis tijdens de Dodentocht. Dit weekend staat hij achter de tap op Maanrock om zijn vereniging, TRT Hazewinkel, te steunen. Volgende week is hij vier dagen als vrijwilliger aan de slag op het Europees kampioenschap roeien op Hazewinkel (Willebroek).

“Op donderdag help ik bij het opstellen van alle materiaal, op vrijdag ben ik scheidsrechter van een roeiwedstrijd tijdens de openingsceremonie en in het weekend ben ik officieel Safety Officer voor de Europese roeibond. Wat mij drijft om bijna ieder weekend vrijwilligerswerk te doen? Ik doe graag iets voor én met mensen. Je leert veel mensen kennen en zeker op Maanrock zit de sfeer altijd goed. Let op! Ik ben niet elke dag vrijwilliger op Maanrock. Gisterenavond stond ik hier aan hetzelfde podium nog mee te zingen en te dansen.”

Binnen de M-Crew zijn er veel Bart Potoms’en, al zullen er maar weinig zijn die zoveel verschillende taken op zich nemen als Bart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Maanrock