Burgemeester over dodelijke “ramp” met vrachtwagen bij Rotterdam: “Mensen zijn echt in shock”

Charlie Aptroot (VVD), waarnemend burgemeester Hoeksche Waard, noemt het ongeluk van zaterdagavond in Nieuw-Beijerland, bij Rotterdam, waarbij meerdere doden vielen een ramp: “Mensen zijn echt in shock.” Een Spaanse vrachtwagen reed de dijk af, recht op het plein waar een barbecue aan de gang was. De vrachtwagenchauffeur, die zelf ongedeerd was, werd meegenomen voor verhoor.

joroBron: De Telegraaf

Wat een gezellig barbecuefeest met zo’n honderd aanwezigen had moeten worden van de lokale ijsvereniging IJsclub de Kom, liep uit op een regelrechte ramp, stelt burgemeester Aptroot in een interview met RTV Rijnmond.

LEES OOK. Dit weten we al over het dodelijk ongeval met vrachtwagen in Nederland

Momenteel leven veel betrokkenen nog in grote onzekerheid, want het is nog steeds niet duidelijk hoeveel dodelijke slachtoffers er precies zijn gevallen. De politie bevestigde zaterdag dat er in ieder geval twee doden zijn gevallen. Na het ruimen van de vrachtwagen kan de politie dit aantal met zekerheid vaststellen. “Ik heb met een aantal betrokkenen gesproken. Sommige mensen zijn uitermate bezorgd, omdat ze niet weten wat er met hun familielid of goede vriend of vriendin aan de hand is”, zegt Aptroot.

Zo sprak hij mensen die zichzelf en hun kinderen in veiligheid konden brengen, terwijl zij ook hadden gezien hoe anderen juist geen geluk hadden. “Het verdriet en de onzekerheid zijn groot. Dit is echt een ramp”, benadrukt hij.

De waarnemend burgemeester is zaterdag veel bezig geweest met betrokkenen. Niet alleen met slachtoffers, maar ook met familieleden en vrienden van hen. De mensen in de omgeving zijn volgens Aptroot erg betrokken met elkaar. “Een type dorp waar de zorg voor mensen voorop staat. We laten elkaar niet los hier”, zegt hij. En dat is als burgemeester eigenlijk je eerste taak, vindt Aptroot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER