Stefan Verbist (links, op een archiefbeeld) toont zich alvast strijdvaardig voor de match tegen zijn ex-ploeg: “Heist is favoriet, maar we gaan onze huid duur verkopen.” © mpics

Stefan Verbist (Cappellen) is twijfelachtig voor komst van ex-club Heist: “Ik ga er alles aan doen om speelklaar te geraken”

Met eerstenationaler SK Heist ontvangt Stefan Verbist zondag niet alleen zijn ex-club. Het is ook meteen de laatste horde voor Cappellen op weg naar de zestiende finales en de bijhorende affiche tegen een eersteklasser. Een motivatie geen gebrek dus.

Kristof Gabriels

Na Torpedo Hasselt, Sint-Lenaarts en Linden in de vorige bekerrondes wacht dit weekend met Heist voor het eerst een ploeg die hoger speelt dan Cappellen. “Dat maakt Heist ook meteen de favoriet”, vertelt de 25-jarige Stefan Verbist. “Al gaan we onze huid wel heel duur verkopen. De affiche tegen een eersteklasser is tenslotte bijzonder dichtbij nu. Bovendien is de beker toch altijd iets speciaal. Je ziet bijvoorbeeld elke week verrassingen en daar gaan wij ook voor proberen te zorgen.”

Het is wel nog maar de vraag of Cappellen dit weekend kan rekenen op Verbist. “Er is vorige week tegen Linden iets in mijn lies geschoten, waardoor de trainer me meteen naar de kant heeft gehaald omdat we geen risico‘s wouden nemen met het oog op de competitie die primeert. Anderzijds is het altijd leuk om tegen een ex-club te spelen. Met onder meer Van Aerschot, Wijns, Troonbeeckx en Orye ken ik er bijvoorbeeld nog wel wat jongens. Daarom ga ik er ook alles aan doen om fit te geraken tegen zondag.”

Onnodige tegengoals

Verbist speelde in totaal drie seizoenen bij Heist. “Ik heb er een heel mooie tijd beleefd. Alleen het laatste jaar was iets minder, omdat ik door een aantal blessures een pak minder aan spelen toekwam. Daarom ben ik toen ook vertrokken naar Temse. Na de fusie met Lokeren en een zware liesblessure ben ik dan bij Cappellen beland en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Ze hebben me niet alleen alle tijd gegeven om weer fit te geraken nadat ik op het punt heb gestaan om te stoppen. Ze hebben me ook heel goed omringd, waardoor ik vorig jaar sinds lang weer plezier had op het veld.”

LEES OOK. Heist gaat in Cappellen op zoek naar bekermatch tegen eersteklasser: “Voor mij zou het een primeur zijn”

Verbist hoopt dit seizoen even goed te kunnen doen met Cappellen. “We beschikken niet alleen over enorm veel kwaliteiten. Het gaat ook alsmaar beter. Al zijn we er nog niet. Zo slikken we nog iets te veel onnodige tegengoals op dit moment en hebben we ook nog te veel kansen nodig om zelf te scoren. Op dat vlak wordt de match van dit weekend een heel goede test met het oog de competitiestart volgende week thuis tegen Diegem, want een sterke ploeg als Heist straft die missers ongetwijfeld genadeloos af.”

Vastgoed

Jobs in de regio