©  VDB

Heist gaat in Cappellen op zoek naar bekermatch tegen eersteklasser: “Voor mij zou het een primeur zijn”

Heist trekt in de vijfde ronde van de Beker van België naar Cappellen. De Heistenaren staan zo op één wedstrijd van een match tegen een eersteklasser. Het doet iedereen dromen van een mooie affiche.

Geert Fierens

LEES OOK. Stefan Verbist (Cappellen) is twijfelachtig voor komst van ex-club Heist: “Ik ga er alles aan doen om speelklaar te geraken”

“Voor de club zou het niet voor het eerst zijn”, weet Amir Lemti. “In het verleden speelde het al voor de beker tegen Standard en Zulte Waregem. Voor mij zou het wel een primeur zijn, maar zover zijn we natuurlijk nog niet.”

Hoe kijkt Lemti terug op de reeds gespeelde bekerwedstrijden? “Dat je de dingen niet cadeau krijgt. We openden tegen Achel met een vlotte zege, maar vorige week in Lille was het toch alle hens aan dek. We stonden na een kwartier 2-0 achter. Gelukkig konden we het nog ombuigen naar een 2-3-overwinning. Cappellen is net als Lille een club uit tweede afdeling, de moeilijkheidsgraad is ongeveer dezelfde. Wij zijn op papier de favoriet, maar dat zegt op zich heel weinig.”

Heist is aan een heel druk programma bezig, want de competitie is intussen al gestart. “Het is heftig, ja. Maar de kern is ruim genoeg om daarmee om te gaan. De coach roteert. Zo zat ik vorige week op de bank en maakte ik een late invalbeurt. We zijn nu al even aan het spelen met matchen op woensdag en zondag. Dat hoort er voor een stuk bij. Stel dat we doorstoten, dan krijg je misschien ook weer een midweekmatch tussen een al heel gevuld competitieprogramma. Maar liever dit dan uitgeschakeld worden. Als je er zo dicht bij bent dan zou verliezen in Cappellen toch vrij hard aankomen.”

Is Heist nog wat zoekende in het begin van de competitie? “Dat lijkt me niet onlogisch. Maar we dwingen toch veel kansen af, al moeten we ook efficiënter worden. In de competitie pakten we 1 op 6. Daar zat meer in. Vorige week kwamen we dan weer snel 2-0 achter. Het zijn de pijnpunten van een start, maar we groeien en we komen er wel.”

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL