©  AFP

Ongevaccineerde Novak Djokovic zal niet deelnemen aan US Open: “Jammer genoeg kan ik niet naar New York afreizen”

Het is nu ook officieel: Novak Djokovic zal niet deelnemen aan de US Open. Dat heeft de Serviër donderdagnamiddag via sociale media bekendgemaakt.

jswkBron: Belga

“Jammer genoeg kan ik deze keer niet naar New York afreizen voor de US Open”, aldus de toptennisser op Twitter. “Bedankt aan alle fans voor jullie berichten en steun. Ik wens mijn collega’s veel geluk toe. Ondertussen zal ik in goede conditie blijven en met goede hoop wachten op een mogelijkheid om opnieuw te kunnen deelnemen. Ik zie je snel, tenniswereld!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De afwezigheid van de Serviër komt niet helemaal als een verrassing, aangezien de VS een bewijs van vaccinatie tegen het coronavirus eist bij binnenkomst van het land. De 21-voudige grandslamwinnaar weigert zich echter te laten vaccineren. Daardoor kon hij ook al geen voorbereidingstoernooien spelen op het Amerikaanse hardcourt. Zijn laatste wedstrijd dateert van 10 juli, toen hij op het gras van Wimbledon de finale won van Nick Kyrgios.

Djokovic hoopte in de VS alsnog aan de bak te kunnen en bereidde zich naar eigen zeggen voor “alsof hij toestemming had om te spelen”. De toernooiorganisatie had Djokovic, die de US Open al drie keer won, ook graag willen zien starten, maar benadrukte al dat ze de Amerikaanse toelatingsvoorwaarden zou respecteren.

De US Open wordt daarmee al het tweede grandslamtoernooi dat Djokovic dit jaar moet missen. Begin dit jaar reisde hij af naar de Australian Open, maar daar moest hij alsnog het land verlaten voordat hij een bal geslagen had.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis