© Nattida-Jayne Kanyachalao

Nieuw festival TRIBE sluit festivalzomer af op Konijnenwei met vooral lokale helden: “Nog een keer alle remmen los”

Antwerpen -

Als het aan initiatiefnemer Johan Tisson ligt, dan wordt zijn gloednieuwe festival TRIBE de jaarlijkse vaste afspraak van feestneuzen om de Antwerpse festivalzomer af te sluiten. TRIBE gaat door op 24 september en zet heel wat lokale helden op de line-up. “Laat ons hier met een stevig slotakkoord de herfst in glijden.”

Elien Van Wynsberghe

Johan Tisson kent de evenementenwereld op zijn duimpje, vertelt hij vanuit Zuid-Afrika. “Ik heb altijd in die wereld rondgelopen, in combinatie met horeca. Vlak voor corona stond ik mee aan de wieg van de Marnixfeesten. Maar een eigen festival organiseren, dat is er nog nooit van gekomen. Het is iets wat ik altijd al heb willen doen. Dus heb ik al mijn moed en al mijn centen bij elkaar geraapt en spring ik. We zien wel waar we uitkomen. Want ik doe dit helemaal alleen.”

TRIBE, zo doopte hij zijn festival. “Zonder daar een rare bijklank bij te willen creëren is het idee dat we allemaal samenkomen, als een party-stam, ongeacht wie je bent. Of je nu houdt van alternatieve muziek of eerder de commerciële nummers verkiest: iedereen is welkom.”

Plaats van afspraak wordt de Konijnenwei achter het Antwerpse justitiepaleis. “Ik heb altijd al een enorm potentieel in deze locatie gezien. Je zit midden in het groen. De natuur zal mee ons decor bepalen. En dan heb je nog de container-installatie van de Sloveens-Gentse kunstenaar Mark Pozlep die een extra dimensie geeft aan het verhaal.”

Onder de containers komt een podium. © Nattida-Jayne Kanyachalao

Een grote vriendenbende

In totaal zullen er op de Konijnenwei drie podia worden opgetrokken. “Eentje onder de containers, een tussen twee gigantische bomen en dan een mainstage in het veld zelf.” Elk podium heeft zijn eigen muziekgenre: funk, soul en disco op het eerste, commerciële muziek op het tweede en house en techno op de mainstage.”

Achter de draaitafels kruipen vooral lokale helden. Denk aan Jean Le Rouge, Hush Hefner, Maaike Dewaele, Les Inconnus, Nick Bril en Faisal. De Nederlander Gregor Salto sluit TRIBE af. “Met ongeveer elke dj heb ik een persoonlijke band. Bedoeling is dat het een grote vriendenbende bij elkaar wordt.”

Het merendeel van de line-up is intussen bekend en er zijn al zo’n 1.500 tickets de deur al uit. Wie er nog op de line-up staat, is Prinz, 1984, Anthony More, Neon, Lovely Louis, Anwarr, Deloin, Blackgold Digger, Caloa en Tom Field. Zaterdag moet het dus nog één keer knallen op een weide in Antwerpen. “Ik hoop dat we van TRIBE de vaste afsluiter kunnen maken van de Antwerpse festivalzomer”, zegt Tisson. “Maar we zien wel hoe het loopt. Laat ons om te beginnen op dit laatste zomerweekend nog een keer samenkomen en feesten: alle remmen los.”

Dj Hush Hefner is present. © rr

Ook chef-kok Nick Bril kruipt voor de gelegenheid nog eens achter de draaitafels. © Dirk Kerstens

Tickets en info: www.TRIBEfest.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio