Seppe Geukens: “We kunnen nu volop toeleven naar de wedstrijd tegen de beloften van Antwerp. Die willen we absoluut winnen.”  © mpics

Seppe Geukens scoort, maar dat helpt Dessel Sport niet aan eerste zege: “Zuur gelijkspel”

Heist en Dessel Sport hielden het gisteren bij een gelijkspel. Beide teams gingen voluit voor de zege, maar de match eindigde op 2-2. Dessel keek al snel tegen een achterstand aan, maar die zetten de Kempenaars nog voor de rust recht. Groen-wit blijft zo wel wachten op zijn eerste zege van het seizoen.

af

De wedstrijd was amper drie minuten bezig of Dessel keek alweer tegen een achterstand aan. “Dat is echt iets waar we aan moeten werken”, zegt Seppe Geukens. “Het was niet de eerste keer dat we in de openingsfase van een wedstrijd niet goed wakker zijn. Na een stilstaande fase ging de bal effectief tegen de netten en dat had gewoonweg niet mogen gebeuren.”

Na een kwartier kwam Dessel Sport al eens schuchter kijken, maar pas halfweg de eerste helft stelde Geukens gelijk met een mooie knal. “De bal kwam perfect voor mijn voet. Ik wilde eigenlijk een pass geven, maar zag twee verdedigers op mij afkomen en wist dat er niets anders mogelijk was dan de bal op doel te trappen. Natuurlijk was het leuk om zo’n belangrijke goal te scoren. We waren meteen gelanceerd en na een mooie aanval maakte Dimitri Vanhaen er zelfs nog voor de rist 1-2 van.”

LEES OOK. Invaller Sam Van Aerschot houdt punt thuis: “Heel blij met mijn eerste goal voor Heist”

Even rust na druk programma

Dessel Sport kon die voorsprong vasthouden tot aan de pauze, want Geladé had drie knappe reddingen in huis. Ook na de pauze wilde de doelman van geen wijken weten, tot Heist-invaller Sam Van Aerschot na mooi samenspel scoorde. “Op basis van de wedstrijd was dat gelijkspel zeker terecht. Vooraf hadden we hier trouwens ook voor getekend, want op Heist sprokkelden we de laatste zes seizoenen maar weinig punten. Toch blijft het zuur dat we na die 1-2-voorsprong slechts één punt veroverden. Wat rust is nu welgekomen, want met vier matchen in tien dagen was het al een zwaar programma. We kunnen nu volop toeleven naar de wedstrijd tegen de beloften van Antwerp. Die willen we absoluut winnen.”

Doelpunten: 3’ Augustynen 1-0, 26’ Geukens 1-1, 30’ Vanhaen 1-2, 58’ Van Aerschot 2-2.

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL