Jef Colman was een van de gevaarlijke mannen bij Heist, maar kon uiteindelijk niet scoren. © Mpics

Invaller Sam Van Aerschot houdt punt thuis: “Heel blij met mijn eerste goal voor Heist”

Heist en Dessel hielden het gisteravond bij een 2-2-gelijkspel. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong, maar een efficiënt Dessel ging toch rusten met een voorsprong. De ingevallen Sam Van Aerschot zorgde na de pauze uiteindelijk voor het gelijkspel. Beide ploegen blijven zo op zoek naar hun eerste zege van het seizoen.

Geert Fierens

Beide ploegen hadden één missie: de nul van de tabel vegen na het verlies op de eerste speeldag. Heist wijzigde de ploeg op drie posities. Diedhiou, Ulenaers en ­Sabhaoui verdwenen uit de ploeg voor Carrasco, Colman en ­Augustynen. Bij Dessel behield coach Lunenburg na het 0-4-verlies tegen Knokke toch het vertrouwen in dezelfde elf.

Efficiënt Dessel

De match kon voor Heist niet beter van start gaan. De partij was nauwelijks afgetrapt of Augustynen had de 1-0 al op het bord gezet. Na een hoekschop van Carrasco kopte de aanvaller de bal mooi in doel. Een geweldige aanhef die niet meteen een verlengstuk kreeg, want na de vroege 1-0 gebeurde er een hele tijd niets bijzonders. Maar nog voor het halfuur schakelde Dessel een versnelling hoger en de bezoekers kwamen zowaar op voorsprong. Eerst maakte Geukens gelijk, wat later trapte Vanhaen de 1-2 binnen. Twee vrij identieke doelpunten, waar elke keer de vrijstaande bezoeker de bal kurkdroog tegen de netten knalde. Heist op achtervolgen aangewezen, maar de thuisploeg liet zich niet onbetuigd. Het waren vooral Troonbeeckx en Colman die voor gevaar zorgden. Troonbeeckx mikte over doel, ­Colman verscheen alleen voor de keeper. Kort voor de rust had Heist eigenlijk altijd moeten scoren, maar zowel Troonbeeckx als Colman kon Geladé niet passeren. Zo ging een efficiënter Dessel rusten met een voorsprong, qua kansen was Heist zeker de gelijke van de bezoekers. Na de pauze bleef Carrasco in de Heistse kleed­kamer voor nieuwkomer Sam Van Aerschot, die even voor het uur voor de gelijkmaker zorgde. De invaller schoot een voorzet van ­Colman hard in doel. Heist voelde nu dat er meer inzat en ging op zoek naar de drie punten. Lemti schoot naast, Colman probeerde het nog met een hakje, maar verder dan dat 2-2-gelijkspel kwam de thuisploeg niet meer.

De goed ingevallen Sam Van ­Aerschot was blij met zijn eerste competitiedoelpunt. “Na een lange periode van inactiviteit schenkt het me veel voldoening om al op de tweede speeldag te kunnen scoren”, sprak Van Aerschot. “Ik kon belangrijk zijn voor mijn club, daar ben ik momenteel heel tevreden mee.”

LEES OOK. Seppe Geukens scoort, maar dat helpt Dessel Sport niet aan eerste zege: “Zuur gelijkspel”

HEIST: Fré Van Aerschot, Wijns (85’ Diedhiou), Vande Cauter, Nys, Absisan, Carrasco (46’ Sam Van Aerschot), Colman, Peers, Troonbeeckx, Lemti (85’ Sabhaoui), Augustynen.

DESSEL: Geladé, Smolders (84’ Osei-Berkoe), Ghislain, Mekkaoui (84’ Swerten), Vanhaen, Cheprassov, Geukens, Goor, ­Kolen, Haagen, Cavus (77’ Van Hout).

DOELPUNTEN: 3’ Augustynen 1-0, 25’ ­Geukens 1-1, 29’ Vanhaen 1-2, 58’ Sam Van Aerschot 2-2.

GELE KAARTEN: 13’ Smolders, 50’ Peers.

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL