Pringles heeft in Mechelen-Zuid al meer dan 25 jaar een chipsfabriek. ©  Dirk Vertommen

Pringles werft aan op Maanrock: chipsfabriek zoekt mensen voor dertigtal vacatures

Mechelen -

Pringles, dat in Mechelen-Zuid een grote chipsfabriek heeft, grijpt Maanrock aan om nieuw personeel te rekruteren. Het bedrijf hoopt zo een dertigtal vacatures in te vullen.

Sven Van Haezendonck

“Maanrock is al 25 jaar een gevestigde muzikale waarde tijdens de Vlaamse festivalzomer. Maar wist je dat de bekende chips van Pringles ook al ruim een kwarteeuw worden gemaakt in de swingende stad van de Maneblussers?”

Pringles is sponsor van het gratis stadsfestival en heeft dit weekend een stand op de Schoenmarkt. De chipsfabrikant geeft er prijzen weg, maar het hoopt er proactief ook potentieel talent te benaderen voor een dertigtal vacatures in de Mechelse fabriek van moederbedrijf Kellogg Company. Het is bijvoorbeeld op zoek naar burgerlijk en industrieel ingenieurs, labo-analisten, technische operators en teamleiders.

De kokers met chips rollen tegen een duizelingwekkend tempo van de band. ©  Dirk Vertommen

Social recruiting is een nieuwe trend waarbij bedrijven het publiek ontmoeten op ongewone plaatsen, zoals festivals”, zegt Johan Van Batenburg, directeur van de Pringles-fabriek in Mechelen. Op die manier wil het bedrijf het tekort aan arbeidskrachten op een laagdrempelige manier aanpakken. “Het is namelijk niet altijd mogelijk om de beste nieuwe profielen te vinden in het bestaande netwerk van een onderneming”, vertelt Van Battenburg.

In de profielen waarvoor Pringles mensen zoekt, zijn potentiële kandidaten vaak tevreden met hun job. Ze bezoeken geen jobsites, maar ze updaten wel geregeld hun profiel op professionele netwerksites. “Ze kijken wel uit naar nieuwe kansen en ze willen graag recruiters ontmoeten. En waar kan dat beter plaatsvinden dan op Maanrock, onder het genot van muziek, een zomerse sfeer en lekker eten en drinken”, legt Johan Van Battenburg uit. (svh)

LEES OOK:

Fabrieken Axalta en FCI op ernstig vervuilde site gaan tegen de vlakte voor groot distributiecentrum

Pringles-fabriek zet Mechelen al 25 jaar op de kaart: “Ze bakken duurt tien seconden”

https://pringlesjobs.be/

MEER OVER Maanrock

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio