©  BELGA

Westerlo-coach Jonas De Roeck te gast in Extra Time: “Mijn debuut was bijlange zo goed niet als dat van Robberechts”

We onthouden vooral de onwaarschijnlijke comeback van KV Mechelen en het droomdebuut van Milan Robberechts, maar vergeet de keerzijde van die medaille niet. Minder dan 24 uur na dé match van het weekend zat Jonas De Roeck, coach van verliezer Westerlo, aan tafel bij Extra Time.

yala

“Milan Robberechts kenden we nog niet. Hij zat blijkbaar in de selectie door de vele geblesseerden bij Mechelen. Zo’n debuut… Mooi voor die jongen, minder mooi voor ons. Dat hij er maar volop van geniet. Mijn debuut was bijlange zo goed niet”, deed De Roeck de hele tafel lachen.

 ©  BELGA

Zo groot de vreugde was bij Malinwa, zo groot was de teleurstelling bij Westerlo. “Het was niet onze beste wedstrijd. Vier goals maken is top, maar je mag er nooit vijf binnenkrijgen. Ik kijk vooral naar de fouten die wij zelf gemaakt hebben bij de tegengoals. Soms zijn we té gretig. Ook al is dat goed bedoeld, zo zie ik ons soms de verkeerde keuzes maken”, legde de coach uit. “We moeten nog leren om een wedstrijd te controleren. Dat ligt volgens mij ook wel aan het verschil tussen 1A en 1B. Fouten worden veel sneller afgestraft. Daar moeten we als ploeg nog beter mee leren omgaan.”

De Roeck werkt daaraan op zijn manier. “Ik ben geen roeper. In een stadion met 15.000 man zouden ze me waarschijnlijk toch niet horen. In de kleedkamer zal ik achteraf mijn zegje wel doen.”

Ambitie

Westerlo lijkt zich ondanks de nederlaag niet al te veel zorgen te moeten maken. Na de promotie staat er duidelijk een ploeg die ook in de Jupiler Pro League mee kan. Met 6 op 15 staat de club op een voorlopige tiende plaats. Een positie waar ze op het einde van de rit gerust voor zouden tekenen bij Westerlo.

 ©  BELGA

“Onze ambitie? Het behoud”, antwoordde De Roeck resoluut. “De vergelijking met onze voorganger, Union, is al vaak gemaakt, maar die gaat niet op. Wij doen het op onze manier. Het vertrouwen is alleszins groot om onze ambitie in te lossen en op het hoogste niveau te blijven.”

“Toen ik vorig jaar in Westerlo aankwam, was de ambitie duidelijk om te stijgen”, blikte De Roeck nog terug. “Na drie jaar bij Anderlecht kon ik me niet meer voor de volle honderd procent vinden in mijn functie en wilde ik een nieuw project vinden met dat soort ambitie. Weet je nog, vroeger stond Westerlo bekend als een familiale, maar niet de meest professionele club. Dat is intussen wel veranderd. Vanaf dag één was ik aangenaam verrast en het klikte meteen tussen mij en de club.”

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL