Assistent Steven Defour en scheidsrechter Bert Put zijn het duidelijk niet eens, coach Danny Buijs probeert de gemoederen te bedaren.  ©  BELGA

Steven Defour riskeert één speeldag schorsing en nog één voorwaardelijk na uitsluiting in KV Mechelen-Westerlo

Assistent-trainer Steven Defour kreeg tijdens de spektakelmatch tussen KV Mechelen en Westerlo een rode kaart van scheidsrechter Bert Put. Het Bondsparket heeft nu ook een schorsingsvoorstel gedaan: één speeldag schorsing en nog één voorwaardelijk. De club kan wel nog in beroep gaan.

yala

Defour meende in de catacomben van het AFAS-stadion dat hij zich na een discutabele fase luidop afvroeg ‘waar de scheidsrechter eigenlijk mee bezig was’, maar absoluut geen rode kaart verdiende.

Na de wedstrijd bood Defour wel zijn verontschuldigingen aan, schreef Put nog in zijn wedstrijdverslag. Dankzij het gebrek aan eerdere schorsingen als staflid vorderde het Bondsparket mild: twee in plaats van drie wedstrijden schorsing, waarvan dus één effectief.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hoofdtrainer Danny Buijs deelde zijn onomwonden mening over de Belgische arbitrage. “Ik kreeg een dertigtal appjes uit Nederland”, zei Buijs na de match. “Het zijn niet mijn woorden, maar al die mensen, ook neutrale kijkers, stuurden me ‘Wat voor scheidsrechter hadden jullie in hemelsnaam’. Ik maak ook dagelijks fouten, maar deze man maakte een pak cruciale fouten, daar hoeven we niet omheen te draaien. Als je voorafgaand aan de 3-2 niet fluit voor een overtreding op Jorge (Hernandez, red.), tja. Ik stimuleer mijn spelers dat ze niet bij elk contact gaan liggen, maar nu moet ik ze weer leren dat ze zich wél laten vallen.”

Buijs steunde Defour en vond zijn uitsluiting eveneens een overdreven beslissing. “Blijkbaar mag je niet zo overduidelijk laten zien dat je het niet eens bent met een beslissing”, grijnsde hij. “In Nederland heb je Bas Nijhuis. Dat is een verademing. Niet omdat ie altijd goed fluit, maar gewoon omdat ie begrijpt dat voetbal ook emotie is. En als je te ver gaat, zegt hij: ‘Ga jij je maar lekker druk maken over je elftal.’ Dan is het klaar. Ach, de arbiters mogen ook nog wat leren. Net als wij.”

MEER OVER KV Mechelen