©  REUTERS

Nummer twee van de wereld Alexander Zverev haalt US Open niet

Alexander Zverev zal niet tijdig hersteld zijn voor de US Open, die volgende week van start gaat. Het forfait van de 25-jarige Duitser werd maandag bevestigd door de toernooiorganisatie.

Bron: BELGA

Zverev, de nummer twee van de wereld, moest onder het mes nadat hij in zijn halve finale op Roland Garros tegen Rafael Nadal drie ligamenten in de enkel scheurde. Inmiddels heeft hij de trainingen weer hervat, maar vorige week plaatste de runner-up van 2020 al vraagtekens bij zijn deelname aan het laatste Grand Slam van het seizoen. “Als het een normaal toernooi was, waarin naar twee winnende sets gespeeld wordt, zou ik er misschien wel klaar voor zijn. Maar terugkeren in een toernooi waarin vijfsetters gespeeld worden, wordt lastig”, zei hij toen.

Wel wil de olympische kampioen absoluut klaar zijn voor de Davis Cup Finals, waarin Duitsland midden september in Zverevs geboortestad Hamburg onder meer België (16 september) partij geeft.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis