©  Getty Images

Quick-Step Alpha Vinyl rekent onder meer op Lampaert, Vansevenant en Jakobsen in Ronde van Duitsland

Quick-Step Alpha Vinyl rekent in de Ronde van Duitsland, die woensdag start met een korte proloog, op de sprintkunsten van de Nederlander Fabio Jakobsen. Hij krijgt onder meer de steun van Yves Lampaert, Stan Van Tricht en Mauri Vansevenant.

Bron: BELGA

Kersvers Europees kampioen Jakobsen heeft dit seizoen de goede vorm beet en moet Quick-Step Alpha Vinyl ook in Duitsland laten triomferen. De Nederlander won dit jaar onder meer al etappes in de Baloise Belgium Tour, Tour de France en Parijs-Nice. Ook schreef hij Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam. Naast de Belgen Lampaert, Van Tricht en Vansevenant kregen ook de Brit James Knox en de Fransman Florian Sénéchal een plek in de selectie.

“Het zal geen gemakkelijke Ronde van Duitsland worden, maar we gaan erheen met een sterke ploeg en renners die aan het opbouwen zijn en steeds beter worden voor dit tweede deel van het seizoen”, blikt sportdirecteur Tom Steels vooruit. “We hebben er dus alle vertrouwen in dat we ons zullen laten zien. De aankomst bergop en de etappes met steile hellingen zullen heel belangrijk zijn voor het eindresultaat, en James en Mauri zullen zien hoe ver ze daar kunnen komen. Maar ook onze andere renners zullen hun kansen krijgen.”

De Ronde van Duitsland start woensdag met een korte proloog (2,7 kilometer) in Weimar en telt nadien nog vier ritten in lijn. Het doek valt zondag met de etappe naar Stuttgart.

Selectie: Fabio Jakobsen (Ned), James Knox (GBr), Yves Lampaert (Bel), Florian Sénéchal (Fra), Stan Van Tricht (Bel) en Mauri Vansevenant (Bel).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen