©  EPA-EFE

Vandaag eerste rustdag in Vuelta: renners zondagavond nog geland in Bilbao, overtocht van fietsen heeft voeten in de aarde

jpdv

Op de extra rustdag verhuist de Vuelta vandaag van Nederland naar het Baskenland. De renners gingen gisteren meteen na de finish nog naar de luchthaven van Eindhoven voor een rechtstreekse vlucht naar Bilbao.

De overtocht van de fietsen en het wagenpark heeft al wat meer voeten in de aarde. Een aantal teambussen – onder meer die van Lotto-Soudal en Arkéa Samsic – vertrok gisteren na de start van de etappe al. Andere ploegen gebruiken straks in Spanje de tweede ploegbus. Quick-Step Alpha Vinyl liet die bijvoorbeeld doorrijden na de Tour de l’Ain. De volgwagens maken wel de overtocht vanuit Breda. Trainer Koen Pelgrim is één van de aangewezen chauffeurs. “Geen probleem”, geeft hij aan. “Met de extra rustdag heb je uiteindelijk tijd genoeg. Vier uurtjes nog na de etappe, overnachten onder Parijs en dan nog eens negen uur. Komt goed.”

Grootste pijnpunt is om tijdig fietsen en verzorgers ter plaatse te hebben, zodat de renners vandaag kunnen losrijden en een massage kunnen krijgen. Quick-Step stuurde alvast één verzorger vooruit voor de etappe naar Breda en zette er ook één mee met de renners op het vliegtuig. “Het gaat alleen niet lukken om de fietsen tijdig ter plaatse te hebben op de rustdag”, besluit Pelgrim. “Maar we hebben wel al de tijdritfietsen vooruit gestuurd. De renners gebruiken die straks om los te rijden. Allemaal geen probleem dus.”

LEES OOK. Jumbo-Visma domineert in Vuelta en geeft leiderstrui keer na keer door: “Lootjes trekken wie de volgende is”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen