Aan het interieur wordt nog even gewerkt.  © rr

Rode Kruis kan op pad met nieuwe ziekenwagen

Herenthout -

De leden van de afdeling Herenthout van het Rode Kruis zijn tevreden, want hun nieuwe ziekenwagen is geleverd. “Over een maand zal die regelmatig in het straatbeeld opduiken”, zegt Marc Lauwen, waarnemend voorzitter van de afdeling. “We gaan de ziekenwagen gebruiken voor ziekenvervoer en voor de hulpdienst.”

Helemaal nieuw is het voertuig niet. “De ziekenwagen heeft een kleine twee jaar gebold in Frankrijk, maar is in een uitstekende conditie” weet Lauwen. “Er is nog wat werk aan de binnenkant. Er moet nog een brancard geïnstalleerd worden en de ziekenwagen moet ook nog officieel gehomologeerd worden. Wat dit laatste betreft verwachten we geen problemen. Gewoon een kwestie van procedure.”

De Herenthoutse afdeling van het Rode Kruis betaalde 47.000 euro voor de ziekenwagen. “Dat geld is onder meer afkomstig van de jaarlijkse verkoop van stickers. Maar daarmee kom je er natuurlijk niet”, weet Lauwen. “Onze dank gaat dan ook uit naar de mensen die onze afdeling sponsoren of die giften hebben gedaan. Dat zijn onder meer verenigingen, maar ook het lokale bestuur levert een bijdrage.” (mph)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio