Marthe Goossens: “Bij Multum Accountant Ladies CT kreeg ik alle kansen om de eerste stappen te zetten in het wegpeloton.” © koen fasseur

Marthe Goossens tekende bij AG Insurance NXTG: “Van bij het eerste gesprek was er een klik”

Geen stunt van Marthe Goossens zondag in de Merxem Classic. De sinds enige tijd in Balen residerende renster kon een massaspurt niet voorkomen en finishte op de 43ste plaats.

Lieven Verheyen

“Op de snelle omloop was ontsnappen onmogelijk”, vertelt Goossens. “Aangezien ik niet echt over een snelle spurt beschik, heb ik me dan ten dienste van de ploeg gesteld, maar tegen de Italiaanse Eleonora Gasparrini was er weinig te beginnen.”

Vorige week raakte bekend dat de 20-jarige Goossens Multum Account Ladies CT zal verlaten. Het aanbod van het AG Insurance NXTG-team van manager Natasha den Ouden en ploegleidster Jolien D’hoore wilde ze niet weigeren.

“Naast dat team was er nog interesse van enkele andere ploegen, maar van bij het eerste gesprek met Natasha en Jolien was er ook bij mij meteen een klik. Daardoor heb ik naar iedereen toe ook heel eerlijk geweest in mijn communicatie en de andere contacten meteen stopgezet.”

Niet omwille van haar prestaties was de interesse van verschillende teams opvallend, wel door het feit dat Goossens nog niet zo lang geleden ook een beloftevolle BMX-rijdster was.

“Als 12-jarige werd ik in de Rotterdamse Ahoy wereldkampioen. De uitbraak van het coronavirus bracht me naar de koersfiets. Dat alles zo vlot loopt, had ik nooit durven denken. Al ben ik me ervan bewust dat ik nog veel stappen voorwaarts zal moeten zetten om ook in dit wieleronderdeel mee te kunnen spreken voor ritzeges. Met een contract voor drie jaar liet mijn toekomstig team wel zien dat het vertrouwen in me heeft dat ik die stappen nog kan zetten.”

Goossens weet perfect waar haar grootste progressie nog mogelijk is. “Vooral qua koersinzicht zit er voor mij nog een grote rek op. Net zoals ik, gezien mijn jongere leeftijd, ook nog wel fysiek sterker kan en moet worden. Toch wil ik mezelf in de volgende wedstrijden ook nog tonen. Bij Multum Accountant Ladies CT kreeg ik alle kansen om de eerste stappen te zetten in het wegpeloton.”

Natasha den Ouden, echtgenote van oud-prof en huidig ploegleider bij Ineos Grenadiers Servais Knaven en in het verleden ook een verdienstelijke renster, is blij dat Goossens voor hun team koos. “Ik was al vrij vroeg in het seizoen gecharmeerd door Marthe”, zegt Den Ouden. “Ik zie in haar een ruwe diamant. De ontbolstering van deze diamant zou ik heel graag van op de eerste rij meemaken”, besluit de inwoonster van Meerle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen