Arnaud De Lie won met overmacht de sprint van de Schaal Sels in Merksem. © GOYVAERTS

Victor Campenaerts na zege van ploegmaat De Lie in Merksem: “Graag meer kortere wedstrijden zoals deze”

De voorspelde overwinning van Arnaud De Lie, het kopstuk van Lotto-Soudal, is er ook gekomen. De wedstrijd eindigde op een massaspurt en daarin was de kloeke Waal niet af te stoppen. Hij won met overdonderend meesterschap voor de Brit Christopher Lawless en Kenneth Van Rooy.

Karel Lemmens

Drie buitenlandse renners reden lange tijd voorop, maar ze wisten vooraf dat het kat- en muisspel in hun nadeel zou uitdraaien. Onder meer Victor Campenaerts had vooraf al laten horen dat de ploeg naar Merksem was afgezakt om De Lie aan de zege te helpen en dat het team er alles aan ging doen om de wedstrijd te controleren.

“De koers is helemaal gelopen zoals wij vooraf in gedachten hadden”, aldus Campenaerts na de koers. “Het scenario kon niet veel beter zijn. In de finale heb ik zelf ook nog even geprobeerd om weg te geraken, maar daar moest ik van afzien, want ik had te veel renners van Team TotalEnergies mee. Daarna hebben we volledig de kaart van De Lie getrokken. We mochten de wedstrijd gewoon niet uit handen geven. We hebben perfect de kat uit de boom gekeken. Twee renners reden mee in de spits van het peloton om de koplopers onder controle te houden, alle anderen waren daardoor op het einde nog fris genoeg om de perfecte lead-out voor onze sprinter te zijn. Het was geen wedstrijd voor de WorldTour, maar we hebben het wel gedaan zoals het in de boekjes staat.

Voelde die wedstrijd van 115 kilometer niet wat raar aan voor een profpeloton? “Absoluut niet. Kortere wedstrijden zijn de toekomst van onze sport. Ik vond dit echt superschoon. Op die lange koersen zit toch niemand op te wachten? Toegegeven, het was een gemakkelijk parcours, maar las er indien het kan een helling in en het is gewoon spektakel van de eerste tot de laatste ronde. Ik ben echt voorstander van dit soort wedstrijden. Als je er hier honderd kilometer had bijgedaan, dan veranderde die koers niet hoor. Dan duurt het voor de mensen alleen vervelend lang en kreeg je een saaie koers. Weet ook dat als je dit op tv uitzendt, je nog meer te zien krijgt. Dan is er gewoon nooit controle. Leve de kortere wedstrijden zou ik zeggen en dat zeg ik niet alleen omdat we wonnen, hoor.”

Winnaar Arnaud De Lie kon enkel maar bevestigen wat Campenaerts al had gezegd. “Heel de ploeg was supergemotiveerd naar Merksem afgezakt”, aldus De Lie. “We hebben netjes afgewacht tot de laatste kilometers en dan hebben we het heft in handen genomen. Ik kan mijn ploegmaats niet genoeg bedanken voor het werk dat ze voor mij hebben gedaan. Ze hebben mij voorbeeldig naar die laatste rechte lijn gepiloteerd zodat een sprint van niet meer dan honderdvijftig meter ruimschoots volstond om te winnen. Dat is toch fantastisch.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen