Een beeld uit de wedstrijd tussen City Pirates en Dikkelvennen met Joy Van Den Bogerd (links) van City Pirates en Lilian Bochet. © GOYVAERTS

City Pirates-trainer Spencer Verbiest verwijt Ilias Cloetens uitsluiting niet: “Ik had als prof ook aan de noodrem getrokken“

Het heeft niet mogen zijn voor City Pirates in de Beker van België. Na knappe zeges tegen Rochefort en Olympic Charleroi gingen de Merksemnaren onderuit tegen de bezoekers uit Dikkelvenne. Extra domper: Ilias Cloetens slikte nog een rode kaart.

Stijn Druant

City Pirates miste de geschorste Van Hove, terwijl El Mokadem zijn wederoptreden vierde. Ernst en Borges lagen dan weer (opnieuw) in de lappenmand. Geen sinecure dus voor de Merksemnaren, die de bezoekers uit Dikkelvenne op voorsprong zagen klimmen, Ibou gelijk zagen maken, maar dan toch nog kopje-onder gingen met 1-2. De rode kaart voor Ilias Cloetens maakte het verlies eens zo zuur.

“Natuurlijk ben ik ontgoocheld”, sprak de Merksemse trainer Spencer Verbiest na afloop. “Dat is maar normaal na een verlies. In de bekercampagne werkten we drie wedstrijden met een hoge intensiteit af, daar kan ik zeker tevreden mee zijn. Dikkelvenne speelt ook in tweede afdeling en hanteert hetzelfde spel, er had dus zeker meer ingezeten. Alleen maakte we bepaalde foutjes en die moeten er nog uit.”

Verbiest noemde de zaken die beter kunnen met naam.“We geven nog te vaak ruimte weg en spelen niet altijd compact. Vrijdag moet dat beter in de oefenmatch tegen Zelzate.”

De T1 van City Pirates sloeg zijn spelers dus niet om de oren met verwijten. “Er was inzet en mentaliteit, zaken waar alles mee begint.”

Toch had er meer ingezeten voor de Merksemnaren, die Ilias Cloetens voortijdig zagen gaan douchen met rood. “Ach, doordrammen over die kaart is vijgen na Pasen, want we kregen zelfs nog kansen. We namen achterin ook risico’s met drie man. Of ik Ilias iets verwijt? Nee, hij wilde wegwerken, maar trok nog aan de noodrem. Ik had hetzelfde gedaan als profspeler, want als je dat niet doet, krijg je misschien de 1-3 binnen en moet je zelfs twee keer scoren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen