Vicky Van de Peer op een archiefbeeld. “Ik heb mijn grenzen nog niet bereikt”, zegt Van de Peer. © GOYVAERTS

Duffelse Vicky Van de Peer wint uitgerekend in achtertuin eerste IFT-toernooi: “Schitteren op het ideale moment”

Uitgerekend op een boogscheut van haar woonplaats greep Vicky Van de Peer haar eerste zege in het ITF-circuit. In een Belgische finale tegen Hanne Vandewinkel schreef ze het 15.000 dollar-toernooi van TC De Pollepel op haar naam.

Kurt Guldentops

Een hele week lang stond er geen maat op het meesterschap van Vicky Van de Peer in Duffel. Vastberaden en vol vertrouwen na drie eerdere verloren halve finales in het ITF-circuit was de prille twintiger uit Koningshooikt super gemotiveerd om nog beter te doen. Na een vlotte zege in de eerste ronde in een Belgisch onderonsje met Amelia Waligora bleef Van de Peer ook in haar tweede partij tegen Tilwith Di Girolami vlot overeind. Maar vooral in haar kwartfinale liet ze duidelijk blijken dat het haar menens was in Duffel. Van de Peer knikkerde het Britse eerste reekshoofd Matilda Mutavdzic met twee keer 6-1 zonder pardon uit het toernooi.

“Dit was ongetwijfeld mijn beste week ooit”, glunderde Van de Peer. “In die kwartfinale speelde ik haast mijn beste tennis, tactisch heel sterk en ook een perfecte uitvoering. Het is zo leuk dat het uitgerekend in Duffel, waar er vele bekenden me aan het werk wilden zien, lukte. Dat zorgde voor extra motivatie, maar toch ook voor wat meer druk. Om in die omstandigheden het ook waar te kunnen maken, is een volgende stap die ik heb gezet.”

Na vlotte winst in haar halve finale tegen de Franse Lea Tholey (WTA 1.304) hield Van de Peer ook in de finale het hoofd koel. Daarin stuurde ze de drie jaar jongere Limburgse belofte Hanne Vandewinkel met 6-0 en 6-3 wandelen.

“Ik speelde zeker in de eerste set zeer sterk. In set twee kwam ik 0-3 achter, maar stelde nog orde op zaken. Deze eerste overwinning in het profcircuit is een nieuwe mijlpaal voor mij en smaakt naar meer. Ik moet nog één jaar tennis met studies combineren en hoop nadien even alles op mijn sport te zetten, want ik heb mijn grenzen nog niet bereikt. Ik kom wellicht rond plaats 800 op de WTA-lijst te staan. Volgende week trek ik naar Wanfercee-Baulet en dan gaat het richting Marokko.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis