Jef Colman (rechts) viert zijn tweede doelpunt tegen Lille United.  © Mpics

Jef Colman stuurt Heist pas in absolute slotfase voorbij Lille: “Bij de 2-2 wist ik dat we gingen winnen”

Heist kwam zaterdagavond op het veld van Lille met de schrik vrij. Na twaalf minuten stonden de bezoekers met 2-0 in het krijt en het was wachten tot de 83ste minuut vooraleer de gelijkmaker viel. Jef Colman, die in de vorige bekerronde tegen Achel al drie keer had gescoord, bezorgde met zijn tweede doelpunt van de avond de Heistenaars uiteindelijk de kwalificatie voor de volgende bekerronde.

Wim Ruts

Het lijkt erop dat dit het toernooi van de van Zwarte Leeuw overgekomen spits aan het worden is.“Nu het in de beker zo vlot gaat, wil ik ook in de competitie snel mijn eerste goaltje meepikken”, was Colman meteen na de wedstrijd al bezig met de komende opdracht, woensdag in eigen huis tegen Dessel. “Het zijn best drukke tijden voor ons. Vorige week woensdag speelden we uit bij Winkel Sport (2-1 verlies,red.), nu was er het bekerduel tegen Lille en woensdag komt Dessel op bezoek. Drie wedstrijden op acht dagen is best pittig, zeker voor een speler als ik die vorig seizoen nog in derde afdeling speelde. Maar klagen zal je mij niet horen doen”, knipoogde Colman, die in de eerste helft optimaal profiteerde van een foutje van de thuisdoelman om de belangrijke 2-1 tegen de netten te prikken.

“De keeper talmde te lang bij een terugspeelbal en ging in de fout toen ik druk ging zetten. Ik kon mijn voet tegen de bal zetten en zo scoren. Het was belangrijk dat we nog voor de rust onze achterstand konden halveren, want dat gaf ons moed om in de tweede helft op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk pas erg laat, maar op dat moment had ik echt het gevoel dat we erop en erover zouden gaan. Zo gebeurde ook en dus mogen we al bij al tevreden zijn over deze wedstrijd. Het is in matchen tegen ploegen uit lagere reeksen geen vanzelfsprekendheid dat je zomaar wint. Iedereen verwacht een gemakkelijke zege, maar verrassingen zijn er altijd in de beker, hé.”

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL