©  BELGA

Vreugde en opluchting na eerste zege bij Lierse: Rocha en Tabekou knallen Pallieters voorbij Club NXT

Opluchting op het Lisp, waar Lierse één week na zijn valse start bij Jong Genk een eerste driepunter hapte tegen Club NXT. Het waren de buitenlandse nieuwkomers Leonardo Rocha en Serge Tabekou die de Pallieters over de streep trokken. Met de eerste winst kan ook de rust weerkeren in Lier.

Kurt Guldentops

LEES OOK. ONS OORDEEL. Lierse doelpuntenmakers scoren goed, maar ook verdediger bij uitblinkers

En of er al wat op het spel stond voor Lierse in zijn eerste thuismatch op het Lisp! Na de afknapper op de eerste werkdag van het nieuwe kampioenschap bij Jong Genk hing er nagenoeg een week lang een hogedrukgebied boven Lier. Weggeblazen moest het worden Met Club NXT als kind van de rekening. Want enkel een eerste zege zouden bestuur en entourage kunnen paaien. Coach Tom Van Imschoot zocht zijn heil in verandering. Nils Schouterden en Guillaume De Schryver werden het kind van de rekening, Serge Tabekou en Mehdi Tarfi de nieuwe troeven. “Na zo’n pandoering wil je toch iets anders proberen”, verklaarde de coach van Lierse.

Die zag zijn team bovendien de ideale start kennen. Amper twee minuten ver had Leonardo Rocha al zijn tweede treffer van het seizoen tegen de touwen hangen. Met dank aan de Brugse verdediger Lukas Mondele. Die verslikte zich in het leer om zo de Portugese spits van Lierse alleen op Shinton af te sturen. Klusjes die de boomlange aanvaller wat graag klaart. De thuisploeg gelanceerd denk je dan. Maar niks van dat. Het tempo bleef te laag, de ideeën ver zoek. Nog een schotje van Laes op Shinton. Dat was het. Het publiek morde en gromde. Om na het halfuur compleet slecht gehumeurd te geraken. Op een voorzet van Sabbe kopte Talbi voor een flets verdedigende Pieter De Schrijver fraai binnen. Alles te herdoen dus. En dan wordt er nu al naar Leonardo Rocha gekeken. Een man waarop je kennelijk kan rekenen. Want net voor de pauze duwde de dubbele meter een hoekschop van Walbrecq voor de armen van Shinton met het hoofd tegen de touwen. En dus toch nog met een bonus de rust in.

Nog voor het uur leek Lierse helemaal klaar met zijn werk. Met opnieuw een Brugs schoonheidsfoutje aan de basis en deze keer in twee tijden afgestraft door Serge Tabekou. De Pallieters met negen Belgen aan de aftrap, maar wel de twee buitenlanders die scoorden. Jongens met een meerwaarde. Zo hoort het. Terwijl Club NXT amper enig tegengif vond, werd Rocha door Shinton nog tot twee keer toe van een hattrick gehouden.

Niemand die er echt om maalde in Lier, waar vooral de drie punten stevig werden omarmd. Die moeten opnieuw wat rust en sereniteit brengen na die pijnlijke uitschuiver op de openingsdag. Met Beerschot en Deinze als komende tegenstanders zal over enkele weken duidelijk worden wat Lierse dit seizoen écht kan voorstellen in 1B. Want ondanks zijn eerste succesje hebben de Pallieters de komende weken nog stevig te sleutelen aan het eigen kwaliteitslabel.

LIERSE K.: Delanghe, De Schrijver, Gillekens, Pupe, Laes, Brebels, Van Acker, Tabekou (67’ Schouterden), Tarfi (80’ Vekemans), Walbrecq (55’ De Schryver), Rocha.

CLUB NXT: Shinton, Cuevas, Ordonez (46’ Homma), Mondele (46’ Spileers), Sabbe (77’ De Roeve), Seys, Engels, De Smet, Talbi (63’ Pérez), Vermant, Mertens.

DOELPUNTEN: 2’ Rocha 1-0, 32’ Talbi 1-1, 44’ Rocha 2-1, 54’ Tabekou 3-1.

GELE KAARTEN: 65’ Pupe, 74’ Gillekens, 87’ Pérez.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Letellier.

TOESCHOUWERS: 2.600.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio