Wout van Aert ontsnapt in Bremer Cyclassics maar net aan valpartij: “Ik moest in een plantenbak springen”

Wout van Aert heeft zijn eerste koers na de Tour de France niet met een overwinning kunnen afsluiten. In de Bremer Cyclassics liet hij zich in een sprint verrassend vloeren door Marco Haller. “Een inschattingsfout”, aldus Van Aert, die onderweg ook ternauwernood ontsnapte aan een valpartij.

Maarten Vanhoof, Wim Vos

  “Ik heb me laten verrassen, ik dacht dat het nog te vroeg was om aan te gaan”, analyseerde Wout van Aert zijn sprint. “Ik wist ook dat ik niet in de perfecte positie zat. Maar Haller ging echt vroeg aan, en dat langs de kant waar ik het niet had verwacht. Een inschattingsfout, ik had meer geconcentreerd moeten zijn en aan de juiste kant moeten zitten. Maar slim gedaan van Haller, die sterk was.”

  “Dit is toch wel een ontgoocheling, want ik laat hier een overwinning liggen. Ik dacht zeker niet makkelijk te winnen, want Quinten Hermans en Haller zijn wel twee snelle mannen, zeker na zo’n koers. Ik wist dat ik alles goed moest doen en dat heb ik nu niet gedaan. Teleurstellend, maar langs de andere kant had ik een goed gevoel en kon ik het verschil maken in de finale. Daar ben ik wel tevreden mee.”

   ©  dpa/picture-alliance

  Een mirakel

  Op 30 kilometer van de finish was er een zware valpartij, waar Van Aert maar ternauwernood aan kon ontsnappen. “Ik had één keuze en dat was in de plantenbak springen om de val te ontwijken”, zei Van Aert over zijn valpartij. “Ik dacht dat ik daarna alsnog over kop zou vliegen, maar ik denk dat ik het geluk aan mijn kant had vandaag. Het voelde als een mirakel.”

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  De Bremer Cyclassics was voor Van Aert een van zijn vier voorbereidingskoersen richting het WK. Het was tevens zijn eerste wedstrijd na de Tour. “Het is goed voor het vertrouwen dat ik hier bij de beteren ben in de finale. Dat stemt me wel tevreden. Ik heb dit jaar voor eendagskoersen gekozen als voorbereiding om fris aan de reis te kunnen beginnen naar Australië, waar het WK plaatsvindt. Ik kan me op training evengoed voorbereiden, en zo hoop ik ook iets meer over te hebben als jongens die nu etappekoersen rijden.”

  Vastgoed

  Jobs in de regio