©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Arnaud De Lie blijft knallen en bezorgt Lotto Soudal nu ook winst in Schaal Sels

Arnaud De Lie heeft de Schaal Sels (cat. 1.1) op zijn naam geschreven. De 20-jarige Waal van Lotto Soudal was de beste in de sprint. Daarin liet hij de Brit Christopher Lawless en Kenneth Van Rooy achter zich. Voor De Lie is het de achtste overwinning van het seizoen. Hij bezorgt Lotto Soudal weer welgekomen punten in de degradatiestrijd van de World Tour.

Maarten Vanhoof

Robin Carpenter en de Nederlanders Timo de Jong en Joren Bloem zetten op acht ronden van het einde een ontsnapping op touw. De verstandhouding bij het viertal zat direct goed, maar Lotto Soudal en Alpecin-Deceuninck beperkten het verschil tot een minuut. Voor Joren Bloem ging het voorin te snel. Hij werd opgeslokt door de grote groep. Bij het ingaan van de slotronde waren ook de andere drie eraan voor de moeite. Verscheidene renners probeerden in volle finale de aangekondigde massasprint te ontlopen, maar niemand slaagde daarin. Lotto Soudal zette Arnaud De Lie perfect af en de sprinter klaarde de klus met gemak.

De neoprof boekte zijn achtste zege. Eerder dit seizoen won hij de Trofeo Playa de Palma (1.1), de GP Jean-Pierre Monseré (1.1), de Volta Limburg Classic (1.1), de GP Marcel Kint (1.1), de Heistse Pijl (1.1), de Ronde van Limburg (1.1) en de derde etappe in de Ronde van Wallonië (2.Pro). In Merksem volgt hij de Italiaan Attilio Viviani op de erelijst op.

Vastgoed

Jobs in de regio