Charlotte de Witte na technische problemen op Pukkelpop: “Heel pijnlijk om iets voor je ogen in duigen te zien vallen”

Vier keer viel de muziek weg tijdens de set van techno-dj Charlotte de Witte op Pukkelpop afgelopen zaterdagavond. Alexander Vandriesche, de manager van de Witte, zegt dat de problemen bij haar set te wijten waren aan een technisch probleem van een mengpaneel. “Net zoals een basgitaar kan haperen of een auto kan stil vallen door een technisch mankement, was dat zaterdag het geval met een nieuwe mixer die Charlotte gebruikte. Nooit eerder meegemaakt, alleen was de timing nu wel ongelofelijk klote. Pure pech.”

Christof Rutten, Wouter van Biezen

De Belgische top-dj sloot zaterdag af na Tame Impala. Ze zoog daarbij hele horden volk weg van de dancetenten: de grote massa wilde voor het hoofdpodium staan. Maar meermaals viel de muziek stil tot ergernis van de Gentse.

LEES OOK. Drama voor Charlotte de Witte op Pukkelpop: set gaat compleet de mist in door technische problemen

Vandriesche zegt dat Pukkelpop geen schuld treft. “De mensen van Pukkelpop hebben ons zo veel mogelijk geholpen om het probleem op te lossen, en dankzij een ander apparaat heeft Charlotte uiteindelijk toch nog een stuk van het beste van zichzelf kunnen geven.”

Ook de Witte zelf is bijzonder teleurgesteld na het ongelukkige voorval. “Ik had veel vertrouwen in de set die ik voor jullie had voorbereid. Ik wist welke richting ik uit wilde gaan om jullie een set te geven die main stage-waardig is, met respect voor de clubcultuur waar ik zo van hou”, schrijft de Witte op Twitter. “Jammer genoeg waren er veel technische problemen die het verhaal dat ik wilde vertellen verstoorden. Vier geluidsonderbrekingen, een verandering van mixer midden in de set, niet werkende effecten. Een nachtmerrie.”

“De teleurstelling is groot. Het is heel pijnlijk om iets voor je ogen in duigen te zien vallen, buiten je wil om. Mijn hele team was er kapot van en in tranen.”

Ondanks de zware opdoffer, bedankt de Techno-deejay het publiek voor het begrip. “Ik wil, uit de grond van mijn hart, het publiek bedanken voor het blijven zitten. Voor geen centimeter te bewegen en het tonen van de grootst mogelijke hoeveelheid respect en geduld voor mij en de problemen die zich voordeden”, klinkt het. “Bij elke herstart van de set, stuwden jullie het energieniveau omhoog en ik voelde me echt geliefd door ieder van jullie. Er waren 50.000 mensen die me steunden toen ik het het meest nodig had en ik neem dat niet voor vanzelfsprekend”, aldus een gebroken de Witte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  DBA

 ©  DBA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER