© BFM

Hoeve aan Kessel-Statie brandt uit terwijl bewoners met vakantie zijn: “Het huis is volledig verloren”

Kessel, Nijlen -

Aan het station van Kessel (Nijlen) heeft zondagochtend een uitslaande brand gewoed in een hoeve vlak bij de sporen. De brandweer kon alleen een aanbouw redden, de woning zelf is volledig verwoest. Er vielen gelukkig geen slachtoffers. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis

Sven Van Haezendonck

De hoeve aan het station van Kessel is volledig uitgebrand. © BFM

De zware brand in de woning in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Kessel-Statie brak zondagochtend omstreeks 5.45u uit. De bewoners waren met vakantie in de Ardennen. De moeder van een van de bewoners woont er net naast. Zij merkte de brand op en sloeg alarm bij de hulpdiensten.

De brandweerzone Rivierenland, die de melding van een uitslaande brand kreeg, stuurde meteen de grote middelen uit. De post Nijlen kreeg meteen versterking van de collega’s uit Lier. “Bij aankomst was het al een volledig uitslaande brand. De vlammen sloegen door het dak en een deel van het dak was zelfs al ingestort”, vertelt luitenant Stefan De Ruysscher.

Hobbybrouwerij gevrijwaard

Omdat het vuur al hevig woedde konden de brandweerlieden niet veel anders dan de vlammen langs de buitenzijde bestrijden. “Van buren hadden we al te horen gekregen dat de bewoners met vakantie waren. We hebben dan geen risico’s genomen om zelf nog binnen te gaan”, zegt de brandweerofficier.

“De vlammen sloegen door het dak en een deel van het dak was zelfs al ingestort”, zegt brandweerofficier Stefan De Ruysscher. ©  Sven Van Haezendonck

De hoeve waarin het getroffen gezin woont is uitgebrand. “Het huis is volledig verloren.” De brandweer kon wel een aanbouw met een hobbybrouwerij vrijwaren. Op de oprit liep een geparkeerde mobilhome schade op. Door de brand en de rookontwikkeling die ermee gepaard ging, heeft Infrabel het treinverkeer tussen Lier en Herentals ongeveer een halfuur stilgelegd. “Het huis ligt vlak naast het perron van het station. De hitte was er veel te groot. Door de windrichting vreesden we ook dat de vlammen de bovenleiding zouden beschadigen”, legt luitenant De Ruysscher uit. Om de interventie van de brandweer niet te bemoeilijken, sloot de politie Berlaar-Nijlen de Onze-Lieve-Vrouwestraat een tijdlang af.

Noodwoning

De brand zou ontstaan zijn op de benedenverdieping van de woonst. De precieze oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar wel van accidentele aard.

Ook Nijlens burgemeester Paul Verbeeck kwam zondagmorgen ter plaatse. Het getroffen paar kan de komende dagen terecht bij familie. De gemeente bekijkt of ze het gezin een noodwoning kan aanbieden, want het huis is vanzelfsprekend onbewoonbaar.

Door de brand die gepaard ging met flink wat rookontwikkeling lag ook het treinverkeer een uur stil. ©  BFM

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio