©  mpics

Mathieu Troonbeeckx (Heist) hoopt onnodig verlies door te spoelen in Lille: “Winkel was efficiënter, dat was het enige verschil”

Heist heeft woensdag de openingsspeeldag in eerste nationale niet met puntenwinst kunnen afsluiten. Na een verdienstelijke partij verloor het met 2-1 op Winkel Sport. Vandaag wacht in de beker al een nieuwe opdracht, op het veld van Gierle op bezoek bij tweedeklasser Lille United.

gf

“Het had in Winkel zeker ook anders kunnen lopen”, zegt Mathieu Troonbeeckx. “Ik kreeg al vroeg in de wedstrijd een mooie kans en had daar de score al moeten openen. Ik verscheen alleen voor de thuisdoelman, maar kon helaas niet scoren. Ook Diedhiou kon de rebound niet in doel verlengen. Als we daar hadden gescoord, was het allicht een andere wedstrijd geworden. Maar goed, ik vond ons niet slecht spelen, zeker het eerste uur niet.”

Toch klom de thuisploeg nog voor de rust op voorsprong. “Op een tegenaanval kon Winkel er 1-0 van maken, maar het balbezit was in de eerste helft voor ons. We waren niet de mindere van Winkel en speelden een meer dan degelijke wedstrijd. Het verschil zat hem in de afwerking. Dat is in het verleden tegen Winkel al vaker gebleken. Het is een heel efficiënte ploeg die stug kan verdedigen en op het resultaat kan spelen.”

Na de rust deed Heist er alles aan om minstens een punt te veroveren. “Tijdens de rust hebben we al meteen gewisseld. De zieke ­Sabhaoui en de geblesseerde Diedhiou bleven in de kleedkamer. Na een dik uur kon ik gelijkmaken. Die kans was een beetje te vergelijken met degene die ik in de eerste minuten miste. Dit keer kon ik vanuit een schuine hoek wel scoren. We hoopten dat punt vast te houden, maar zelden heb ik zo weinig van een goal kunnen genieten als nu. Er werd afgetrapt en een minuut later had Winkel al opnieuw gescoord. Vervolgens trokken we alle aanvallende registers open en probeerden we met een soort powerplay de zaak nog te redden, maar helaas konden we geen goal meer maken.”

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL