Jeffrey Pauwels was vorige week de Lilse held door liefst drie strafschoppen te stoppen “Als nieuw­komer is het altijd leuk om vroeg in het seizoen beslissend te kunnen zijn voor je ploeg.” © smb

Jeffrey Pauwels maakt zich met Lille United op voor mooie affiche tegen Heist: “De favorietenrol is voor de bezoekers”

Lille United wipte in de eerste ronde van de Beker van België de Luxemburgse eersteprovincialer Aarlen (3-1) en schakelde vorig weekend Erpe-Mere op eigen veld uit na het nemen van strafschoppen (1-1, 5-6). Dit weekend krijgt de fusieclub eerstenationaler Heist op bezoek.

Wim Ruts

“Onze bekercampagne is eigenlijk al zo goed als geslaagd, want met Heist krijgen we toch een mooie affiche voorgeschoteld”, zegt doelman Jeffrey Pauwels.

Pauwels had vorig weekend een belangrijk aandeel in de kwalificatie tegen Erpe-Mere, dat net als Lille vorig seizoen nog in ­derde afdeling speelde, maar dit seizoen een reeks hoger mag aantreden. De van Berlaar-Heikant overgekomen doelman stopte in de reguliere speeltijd al een penalty en behoedde zijn ploeg daarmee van een achterstand. In de strafschoppenreeks deed ­Pauwels dat kunstje nog eens tot twee keer toe over.

“Ik kan redelijk tevreden zijn over mijn wedstrijd”, zegt de ex-doelman van onder meer Lierse, Hoogstraten, Zwarte Leeuw en Houtvenne. “Als nieuwkomer is het altijd leuk om vroeg in het seizoen beslissend te kunnen zijn voor je ploeg. Deze zege deed mij dan ook erg veel deugd. Het duurde lang vooraleer de beslissing over winst of verlies viel, want ook wij waren niet altijd trefzeker in het nemen van de strafschoppen. Uiteindelijk kon Stig Cools ons naar de volgende ronde trappen. Omdat het zo lang zo spannend bleef, was de ontlading erg groot. Een zwaar feestje is het achteraf niet geworden. Er volgen immers nog belangrijke wedstrijden, te beginnen met die van zondag wanneer eerstenationaler Heist bij ons op bezoek komt (op het veld van Gierle en niet op de Balsakker, red). Dat is toch een prachtige affiche, ook voor onze supporters trouwens. Heist is al jaren een vaste waarde in de hoogste amateurreeks. Het wordt dus ongetwijfeld een zware tegenstrever, maar we zijn niet op voorhand kansloos. De favorietenrol ligt uiteraard bij Heist, maar in de beker is en blijft veel mogelijk.”

Hechte band

“Voor mijn nieuwe club gaat het ondertussen wel erg snel. Drie seizoenen geleden stond Lille nog in eerste provinciale, maar na twee opeenvolgende promoties mogen we dit jaar in tweede afdeling starten. We beginnen daarin met dezelfde ingesteldheid waarmee we ook het bekertoernooi zijn ingestapt: we leven van week tot week en proberen altijd voor de winst te gaan. Op onze recente groepsstage is er een hechte band gesmeed en onze trainer heeft heel duidelijk gemaakt wat hij van iedereen verwacht. Ik kijk dan ook met vertrouwen naar de toekomst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beker van België