©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

City Pirates-doelman Yannick Verbist kijkt uit naar nieuwe bekerronde: “We beseffen dat we altijd van onze eigen kracht kunnen uitgaan”

Na vlotte thuiszeges tegen Rochefort en Olympic Charleroi wil City Pirates nu, opnieuw op eigen veld, ook Dikkelvenne over de knie leggen. “En dan is het hopen op een leuke tegenstrever uit de Challenger Pro League”, zegt doelman Yannick Verbist.

stdr

“Ik ken Dikkelvenne niet goed, maar we weten dat het ook in tweede afdeling VV speelt”, aldus Verbist. “We moeten er dus vol voor gaan, want de Oost-Vlamingen zullen net als wij een ronde verder willen. Dan is Dender, of een andere club uit de Challenger Pro League de tegen­strever. Het zou mooi zijn, maar dat geldt dus ook voor de tegenstrever.”

De Merksemse doelman merkt dat er zelfvertrouwen in City Pirates zit en dat het geheel stilaan vorm krijgt. “Tijdens de voorbije bekerwedstrijden gaven we weinig kansen weg en creëerden we zelf best veel scoringsmogelijkheden. Zeker tegen Olympic Charleroi hebben we getoond dat we de tegenstand echt pijn kunnen doen. Ook op de counter, met enkele venijnige tegenprikken.”

Verbist staat dan ook met een gerust gemoed te keepen. “Ook achterin staat het goed. Deze ploeg legt er desnoods 120 minuten of langer de kop voor. Dat is geruststellend, zeker voor een doelman. We beseffen dat we altijd van onze eigen kracht kunnen uitgaan. Maar goed, de bekercompetitie blijft ook een beetje een loterij, zodat we ook nu alles match per match moeten bekijken. Iedereen kan van iedereen winnen, zeker in deze ­fase.”

De 24-jarige doelman is aan zijn tweede campagne bij City Pirates bezig. “Vorig seizoen kende ik wat pech met blessures, maar nu verliep de voorbereiding vlot. Tijdens het tussenseizoen heb ik ook bijgetraind. Dat scheelt toch iets”, besluit Verbist.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beker van België