© ATV

Schietpartij in Lange Beeldekensstraat in Antwerpen, daders laten boodschap achter op garagepoort

Antwerpen -

In de Lange Beeldekensstraat, in de buurt van het Stuivenbergziekenhuis, heeft vrijdagnacht een schietpartij plaatsgevonden. Er zijn acht schoten gelost. Niemand raakte gewond. Eerder deze week probeerden enkele gewapende mannen al de geviseerde woning binnen te dringen.

jtp, vdaa

De schietpartij in de Lange Beeldekensstraat vond plaats rond 2.30u. De politie sloot de straat af tussen de Perenstraat en de Korte Van Bloerstraat, het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een uitgebreid sporenonderzoek.

De dader of daders viseerden een rijwoning in de straat. Er zijn enkele kogelhulzen gevonden en in totaal acht inslagen geteld in de garagepoort en de voordeur. De witte garagepoort werd ook beklad met rode graffiti, daar staat in rode letters de boodschap ‘DEDE DIEF’ te lezen. ‘Dede’ is straattaal voor ‘dood aan’. Niemand raakte gewond. De bewoners waren niet thuis, ze zijn momenteel op reis.

Volgens onze informatie is die boodschap gericht aan Reda, een crimineel die momenteel in de gevangenis van Brugge zit. Hij of een familielid zou te maken hebben met de verdwijning van een belangrijke lading cocaïne. De schietpartij in de Lange Beeldekensstraat zou nog volgens onze informatie ook gelinkt zijn aan de schietpartij in Hoboken, eerder deze week (zie onder).

 © jtp

 © BFM

Hamer

Opmerkelijk: het is al het tweede incident dat deze week plaatsvindt aan de woning. Maandag probeerden enkele mannen de woning binnen te dringen. Minstens een van hen had een wapen bij. Ze probeerden met een hamer de voordeur te forceren, maar werden toen weggejaagd door omstaanders. In hun vlucht verloren ze de hamer, die kon de politie in beslag nemen.

Na dat incident plaatste de familie twee camera’s aan de gevel. De verdachten van de schietpartij zouden op die camerabeelden te zien zijn. Dat kan het parket voorlopig niet bevestigen. “Het onderzoek is nog volop aan de gang. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor vernielingen en inbreuken op de wapenwet”, zegt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket. Ook de politie plaatste zaterdagnamiddag een mobiele camera in de Lange Beeldekensstraat.

 © jtp

Vierde incident in zes dagen

De schietpartij is al het vierde drugsgerelateerde incident in Antwerpen van deze week. Maandag overleed de Lierse Surinamer Eimert W. (46) op het De Coninckplein na een eerdere schiet- en steekpartij in de Bredastraat. Dat was vermoedelijk het gevolg van een mislukte drugsdeal. Verdachte Kurt V.D.V. (34) werd kort nadien opgepakt en verschijnt komende woensdag voor de raadkamer.

LEES OOK. Schiet- en steekpartij Antwerpen-Noord allicht gevolg van mislukte drugsdeal

Dinsdag werd de 27-jarige Abdelhalim L. neergeschoten voor zijn woning in de Lageweg in Hoboken. Hij heeft vermoedelijk de kogel opgevangen die bestemd was voor zijn jongere broer. Die zou met het geld van andere drugscriminelen naar het buitenland zijn gevlucht. Het slachtoffer werd geraakt in zijn dij en verloor veel bloed, maar is intussen stabiel.

LEES OOK. Hardwerkende vader pakt kogel voor criminele broer in Hoboken

Donderdag was er dan de schietpartij op het Astridplein, aan het Centraal Station. Aanleiding was een ruzie tussen twee vermoedelijke uithalers. Een 38-jarige verdachte werd ingerekend in de toiletten van café Barcelona aan het De Coninckplein, zijn 24-jarige kompaan werd opgepakt aan een vrachtwagen in de Korte Wielenstraat. In die container kon de politie echter geen drugs (meer) aantreffen. Beide heren werden vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste hen aan te houden.

© BFM

LEES OOK. Ruzie tussen uithalers leidt tot schietpartij op Astridplein

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio