Niels was heel blij met de lekkere verjaardagstaart. © Joris Herregods 

Geen stormloop, wel bruisend feestje op eerste editie Springtij: Antwerps publiek bouwt verjaardagsfeestje voor Niels De Stadsbader

Antwerpen -

Een lekkere taart, cadeautjes van de fans en een zingend publiek: Niels Destadsbader beleefde een fijne verjaardag op de Cockerillkaai. Het Antwerpse publiek was mee aan het feest, tijdens de eerste editie van Springtij.

Guy Van Vliet

Niels Destadsbader vierde gisteren zijn 34ste verjaardag en zijn optreden tijdens de eerste editie van Springtij was meteen een goede reden voor een feestje. Bij zijn aankomst werd hij al meteen opgewacht met een verjaardagstaart. “En dan nog een taart die ik heel lekker vind. Die gaan we na het optreden opeten met de band”, glunderde een dankbare Niels.

Superfan Evy nam Niels’ favoriete biertjes mee. © Joris Herregods 

Er waren ook heel wat fans afgezakt naar de Cockerillkaai en een aantal kwam niet met lege handen. “Ik kom vandaag speciaal voor Niels, van wie ik al jaren een grote fan ben. Hij heeft mooie liedjes en is altijd vriendelijk voor de fans. Voor zijn verjaardag bracht ik een geschenkmand mee met vijf blonde biertjes. Ik weet dat hij die het liefste drinkt”, straalde Evy Decker uit Hamme, net voor Niels zijn optreden begon en de kaai deed stomen.

Ook voormalige #LikeMe-ster en winnares van The Masked Singer Camille was van de partij. © Joris Herregods 

Publiekslieveling Camille

Eerder op de avond zorgden Olivia, Gers Pardoel en vooral publiekslieveling Camille ook al voor de sfeer. “We zijn al fan sinds #LikeMe, omdat Camille superlief is en goed kan zingen”, vertelden Fien uit Burcht, Chelsea uit Mechelen en Hannah uit Kapellen, die luidkeels meezongen op de eerste rij. “Ze herkende ons meteen want we gingen al twintig keer naar haar kijken. We kwamen speciaal voor Camille maar we vinden het hele festival en de andere artiesten heel leuk, er hangt een goede sfeer.”

Fien, Chelsea en Hannah woonden al twintig concerten van Camille bij. © Joris Herregods

Aan enthousiasme geen gebrek dus bij Springtij, een evenement dat te danken is aan de verhuis van Antwerpen Zingt naar de vernieuwe Cockerillkaai. Het meezingevenement vindt zaterdag plaats en dat liet ruimte voor een extra festival op vrijdagavond.

Antwerpen Zingt

Het Antwerpse publiek maakte er een feestje van maar echt storm liep het niet voor Springtij. “We merken dat er een overaanbod is aan evenementen en ook hier is de opkomst lager dan verhoopt. Er zijn zo’n 1.500 mensen”, rekende organisator Wim Van der Borght. “Dat is niet voldoende. Springtij is een investeringsverhaal. Of er tweede editie komt? Dat is te vroeg om te zeggen. Het hangt mee af van de opkomst zaterdag bij Antwerpen Zingt”, besefte de organisator.

Organisator Wim Van der Borght verwachte een grotere opkomst, maar is hoopvol. © Joris Herregods

Antwerpen Zingt ontvangt zaterdag De Meezingers, Luc Caels zingt Hazes, 4TACT en Slongs. “Maar kwam het publiek vrijdag voor de artiesten, dan gaat het zaterdag om de sfeer en het meezingen. Van bompa tot de kleinkinderen, hier amuseert iedereen zich zaterdag”, maakte de organisator zich sterk. Het wordt trouwens opnieuw een verjaardagsfeestje, want Antwerpen Zingt is aan zijn 25ste editie toe.

Er viel af en toe wat regen, maar dat kon de sfeer niet bederven. © Joris Herregods

www.antwerpen-zingt.be

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio