Deze Duitse dansgroep komt naar Bonheiden. ©  rr

Dit weekend opnieuw Bonheidansfestival na twee jaar afwezigheid: “We hebben er veel goesting in”

Bonheiden -

Na twee jaar pauze hebben De Krekels enorm veel zin om ‘t Blikveld opnieuw op stelten te zetten. “Dit jaar zal het Bonheidansfestival er iets anders uitzien. De 46ste editie zal een korte editie zijn, van vrijdag 19 augustus tot en met zondag 21 augustus. In de nasleep van de pandemie hebben we ervoor gekozen om dit jaar twee buitenlandse groepen uit te nodigen”, zegt voorzitter Walter Casteels.

Erik Van Eycken

“Met Duitsland en Schotland hebben we twee landen te gast. Zoals steeds slapen alle artiesten bij gastouders. We zijn dan ook blij dat beide groepen bevestigden dat iedereen gevaccineerd is”, luidt het bij de voorzitter. “Naast deze twee landen neemt er elke voorstelling ook een groep deel die buitenlandse folklore brengt in België. En het programma wordt vervolledigd door alle groepen van onze eigen volksdansgroep De Krekels.”

Het epicentrum is opnieuw gc ’t Blikveld. Vrijdagavond om 20u vindt de officiële opening plaats met optredens en verbroedering van de buitenlandse en eigen groepen. Zaterdagnamiddag om 14u is het Kinderfestival, om 20 u is er een theatervoorstelling in de podiumzaal van ’t Blikveld. Op zondag vanaf 12u vindt een barbecue plaats (alleen voor mensen die op voorhand inschreven), om 15u kan je in ’t Blikveld terecht voor een festivalvoorstelling.

Voorzitter Walter Casteels en dochter Liesbeth. ©  Erik van Eycken

“Voor de optredens gebruiken we de binneninfrastructuur van ’t Blikveld. Dat maakt dat er een beperkt aantal zitplaatsen is voor de beide voorstellingen. Daarom vragen we iedereen om te reserveren voor de voorstellingen van zaterdagavond en zondagnamiddag”, zegt Casteels. “We hebben er alvast veel goesting in.” (evb)

Reservatie online via www.blikveld.be.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio